Eduskuntaan on aukeamassa paikka, mutta Eija Nivala valitsisi kuitenkin kirkkoherran viran
Eija Nivalan keväästä ei puutu jännitystä. Varteenotettavan kirkollisen viran vaihtoehdoksi nousi yhtäkkiä myös mahdollinen paikka eduskunnassa.

Eija Nivalan keväästä ei puutu jännitystä. Varteenotettavan kirkollisen viran vaihtoehdoksi nousi yhtäkkiä myös mahdollinen paikka eduskunnassa.

Eduskuntaan on aukeamassa paikka, mutta Eija Nivala valitsisi kuitenkin kirkkoherran viran

Toukokuussa selviää, onko Pappisliiton puheenjohtaja Eija Nivala seuraava Ylivieskan kirkkoherra vai suuntaako hän kenties Arkadianmäelle.

Kirkon Akateemisten (AKI ry:n) ja Pappisliiton puheenjohtajaa sekä Oulaisten vs kirkkoherra Eija Nivalaa saattaa odottaa valinta kahteen merkittävään työtehtävään. Hän voi joutua valitsemaan Ylivieskan kirkkoherran viran ja kansanedustajan pestin väliltä.

Eija Nivala on yksi kolmesta hakijasta, joista valitaan Ylivieskan kirkkoherra. Lisäksi Paavo Väyrysen paluu kansanedustajaksi avaisi näillä näkymin Nivalalle myös paikan Arkadianmäelle. Asiasta uutisoivat ensimmäisenä Suomenmaa ja Iltalehti.

Eija Nivalan edustajapaikka perustuu siihen, että Väyrysen paikan europarlamentissa perisi keskustan Oulun piirin kansanedustaja Mirja Vehkaperä, ja Eija Nivala on Oulun vaalipiirin keskustalaisista ensimmäisenä varalla eduskuntaan.

− Jos minulle avautuu mahdollisuus näihin kahteen luottamusvirkaan, olen tehnyt sen hyvin tiettäväksi, että valitsisin Ylivieskan kirkkoherran viran, kertoo Eija Nivala.

Nivala jatkaa, että huomioiden Ylivieskan seurakunnan tilanteen, on selvää, että hän ottaisi kirkkoherran viran vastaan.

− Jotta seurakuntaa kykenee jatkamaan rauhallista uudelleenrakennustyötä kirkon tuhopolton jälkeen.

Eija Nivala myös painottaa, että Väyrysen siirtyminen kansanedustajaksi on vielä epävarmaa. Esimerkiksi Väyrysen varamies Mikko Kärnä kertoi eilen torstaina harkitsevansa Väyrysen valtakirjan riitauttamista, mikäli tämä pyrkii palaamaan eduskuntaan kesäkuussa.

Eija Nivala saa tietää 20. toukokuuta, valitaanko hänet Ylivieskaan kirkkoherraksi. Jos häntä ei valita kirkkoherraksi, ja paikka eduskuntaan aukeaa, on reitti myöskin selvä.

− Vaalitulos on sitova, ja silloin siirtyisin eduskuntaan.

Jos kirkkoherraksi valittu Nivala joutuisi hakemaan vapautusta kansanedustajuudestaan, ottaisi paikan seuraavana vastaan Raahen kaupunginvaltuuston puheenjohtajalla Hanna-Leena Mattila.

Eija Nivalan luottamustehtävät Pappisliiton ja AKIn puheenjohtajana päättyvät tämän vuoden marraskuussa, jolloin tehtävään valitaan uusi puheenjohtaja.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi