null Pakolaiset saapuivat Vantaalle

Abdullah Nadher Abbas (vas.) ja Haidar Kahtan Ashur saivat majapaikan Tammistosta. Kuva: Jani Laukkanen

Abdullah Nadher Abbas (vas.) ja Haidar Kahtan Ashur saivat majapaikan Tammistosta. Kuva: Jani Laukkanen

Pakolaiset saapuivat Vantaalle

Seurakunnat keräävät ja kouluttavat vapaaehtoisia.

Ensimmäiset turvapaikanhakijat saapuivat Vantaalle viime viikolla. Luona Oy on avannut kolme vastaanottokeskusta lentoaseman lähelle. Suomen Punainen Risti puolestaan avasi keskuksen Auramon entiseen kiinteistöön Tammistoon.

– Meille tuli perjantaina noin 60 turvapaikanhakijaa, mutta määrä kasvaa noin kahteensataan, kun tilat saadaan 4–6 viikon kuluessa kunnostettua. Tulijat ovat aikuisia. Lapsille on paremmin sopivia tiloja muualla, selvittää Auramon vastaanottokeskuksesta vastaavan Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Petri Kaukiainen.

Vastaanottokeskusten toiminnasta vastaavat ammattilaiset, mutta myös vapaaehtoisille riittää monenlaisia tehtäviä. Vantaan kaupunki, seurakunnat ja järjestöt hakevat vapaaehtoisia nyt yhdessä: seurakuntien sivuilla vapaaehtoistyo.fi/vantaa voi ilmoittaa halukkuutensa työhön. Tähän mennessä vapaaehtoisia on ilmoittautunut lähes 50.

– Vapaaehtoisen ei tarvitse olla ammattilainen. Tärkeintä on halu kohdata uusia ihmisiä. Käytännönläheinen asenne ja mutkattomuus ovat eduksi, kertoo Vantaan seurakuntien kärkihankekoordinaattori Katri Korolainen.

Esimerkkejä mahdollisista vapaaehtoistehtävistä voivat olla vastaanottokeskuksen asukkaiden opastaminen käytännön asioissa, harrastustoiminnan järjestäminen, liikunta-, keskustelu- ja ryhmätoiminta, suomenkielen opetus ja tulkkaus.

Vantaan seurakunnat ottavat ilmoittautuneisiin yhteyttä. Tehtävään annetaan lyhyt perehdytys. Ensimmäinen koulutus vapaaehtoistoiminnasta järjestetään 4.10. kello 16.30–20 Tikkurilan seurakunnan Tammiston kerhohuoneistossa, Tammistonkatu 29 B. Toinen koulutustilaisuus on samassa paikassa 14.10. kello 17.30–20.

Jaa tämä artikkeli: