Pastoria piinaavat oudot renkaan puhkeamiset
Selittämättömät rengasrikot hämmentävät Seppo Juntusta. Kuvan rengas ei liity juttuun.

Selittämättömät rengasrikot hämmentävät Seppo Juntusta. Kuvan rengas ei liity juttuun.

Pastoria piinaavat oudot renkaan puhkeamiset

Pastori Seppo Juntusen autonrenkaat ovat puhjenneet 18 kertaa. Rengasammattilaisen mielestä syynä on mahdollisesti ilkivalta.

Takavuosina paljon julkisuutta saaneita Sanan ja rukouksen iltoja vetäneen, "kaatajapapiksi" kutsutun pastori Seppo Juntusen autonrenkaat ovat puhjenneet poikkeuksellisen usein. Viimeisin rengasrikko sattui helmikuun alussa.

– Laskin, että tämä oli nyt 18. kerta, Juntunen sanoo.

Rengasrikkoa ei huomaa heti, sillä kumi tyhjenee vaivihkaisesti.

– Näihin renkaisiin on porautunut sivusta kylkeen iso, teräväpäinen ruuvi. Tällöin rengasrikkoa ei huomaa ennen kuin vasta ehkä kovassa vauhdissa maantiellä ajaessa, Juntunen sanoo.

– Siinä on hengenvaara.

Ihmisille sattuu rengasrikkoja, mutta Juntunen pitää omaa tapaustaan ilkivallan uhriksi joutumisena.

– Siinä vaiheessa kun aloin taistella hengellistä väkivaltaa vastaan julkisesti, autostani alkoivat renkaat puhkeilla, Juntunen sanoo.

– Alkuun tein säntillisesti rikosilmoituksen, mutta kun tekijöitä ei ole koskaan saatu kiinni, en ole jaksanut enää nähdä sitä jonottamisen vaivaa, Juntunen sanoo.

Vuonna 2006 Juntunen kirjoitti hengellisestä väkivallasta muun muassa Kirkko ja kaupungin mielipidesivulle. Silloin sekä Juntusesta että lehdestä tehtiin tutkintapyyntö.

– En osaa yhdistää rengasrikkoja muuhunkaan asiaan, Juntunen sanoo.

Renkaat alkoivat puhkeilla Seppo Juntusen mukaan mystisesti heti, kun hän aloitti taistelunsa hengellistä väkivaltaa vastaan.

Renkaat alkoivat puhkeilla Seppo Juntusen mukaan mystisesti heti, kun hän aloitti taistelunsa hengellistä väkivaltaa vastaan.

"Ilkivalta on hyvin mahdollista"

Ala-Tikkurilan Euromasterista kommentoidaan Kirkko ja kaupungille, että ruuvin porautuminen maanteillä renkaan kulutuspintaan on melko tavallista.

– Se näyttää siltä kuin ruuvi olisi porattu renkaan kulutuspinnan teräslankojen läpi. Eräällä asiakkaalla ruuvi oli rikkonut kahdesti saman renkaan, kommentoi Aija Mäkelä Euromasterista.

Silti ilkivallan mahdollisuus on otettava huomioon.

– Jos ruuvi ei ole porautunut kulutuspinnan läpi vaan jostakin muusta kohtaa, ilkivalta on yksi hyvin mahdollinen selitys, Mäkelä sanoo.

– Mikäli henkilö ei jatkuvasti ajele esimerkiksi rakennustyömaiden läheisyydessä, ja rengasrikkoja on silti usein, ilkivalta on syytä ottaa huomioon, hän sanoo.

Rengasrikkojensa vuoksi Seppo Juntusesta on tullut Euromasterille vakioasiakas, joka muistetaan.

– Juntusen tapauksessa rengasrikkojen tahallisuus on otettava huomioon, Mäkelä sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: