null Pastorin uudet vaatteet

Naispapit saivat uusia asukokonaisuuksia, joihin kuuluvat myös housut.

Naispapit saivat uusia asukokonaisuuksia, joihin kuuluvat myös housut.

Pastorin uudet vaatteet

Vihdoinkin se tapahtui. Keskiviikkona 15.6. naispuoliset papit saivat nähdä uudet työasunsa. Työ uusien vaatteiden saamiseksi alkoi vuonna 2007. Tarvittiin ainakin kaksi piispainkokousta, piispainkokouksen asettama virkapukutyöryhmä, suunnittelukilpailu, itse suunnittelu- ja valmistustyö ja asun rekisteröinti.

Naispappien nykyinen juhlapuku, suunnittelijansa Vuokko Nurmesniemen mukaan vuokoksi kutsuttu asu, on ollut käytössä 1980-luvulta alkaen. Vaikka Nurmesniemi on nimekäs taiteilija, vuokko ei ole ollut mikään napakymppi, vaan asua on kuvailtu epäkäytännölliseksi, kuumaksi ja ”tasa-arvoisen epäpukevaksi”, ja moni on jättänyt asun kokonaan hankkimatta.

Kirsimari Kärkkäisen suunnittelemat uudet työasut täyttävät ainakin naispappien toiveen siitä, että vaatteita voisi yhdistellä eri tavoin.

Uuteen virka-asuun kuuluu Valonsäde-papinjakku, valkoinen pantapaita tai perinteinen musta pantapaita ja Valonlähde-risti. Juhlapukuna naispapeilla on papinjakku, jossa on valkoinen säde, risti kiinnitettynä sille jakussa varattuun paikkaan, polvipituinen hame tai housut, musta pantakauluksellinen paita sekä mustat sukat ja kengät.

Myös materiaaleihin on kiinnitetty huomiota. Uusissa vaatteissa on käytetty muun muassa bambuneulosta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.