null Pauliina Parhiala valittiin Suomen Lähetysseuran uudeksi toiminnanjohtajaksi

Pauliina Parhialalla on laajasti kokemusta kansainvälisestä diakoniasta ja kehitysyhteistyöstä sekä johtotehtävistä.

Pauliina Parhialalla on laajasti kokemusta kansainvälisestä diakoniasta ja kehitysyhteistyöstä sekä johtotehtävistä.

Ajankohtaista

Pauliina Parhiala valittiin Suomen Lähetysseuran uudeksi toiminnanjohtajaksi

Pastori, teologian ja filosofian maisteri Pauliina Parhiala on historian ensimmäinen naispuolinen kirkon virallisen lähetysjärjestön toiminnanjohtaja.

Lähetysseuran hallitus valitsi Pauliina Parhialan toiminnanjohtajan tehtävään yksimielisesti. Tällä hetkellä Parhiala työskentelee Lähetysseuran Diakonia ja kehitys -päällikkönä.

Parhialalla on pitkä kokemus kansainvälisestä diakoniasta ja kehitysyhteistyöstä sekä johtotehtävistä. Ennen Lähetysseuran Diakonia ja kehitys -päällikkönä toimimista hän on työskennellyt Tansaniassa Norjan Kirkon Ulkomaanavun maajohtajana, Luterilaisen maailmanliiton johtajana Jerusalemissa, ACT-allianssin johtajana Genevessä, Kirkon Ulkomaanavun Lähi-idän aluejohtajana, vt. toiminnanjohtajana ja kansainvälisen työn johtajana sekä Crisis Management Iniativen toiminnanjohtajana. Parhiala vihittiin papiksi 2022.

– Olen nähnyt eri puolilla maailmaa Lähetysseuran ja sen kumppaneiden työn vaikuttavuuden. Haluan osaltani mahdollistaa sitä, että tämä työ jatkuu ja laajenee. Toiminnanjohtajana voin antaa panokseni Lähetysseuran strategiseen johtamiseen ja työn johdonmukaiseen suuntaamiseen nopeasti muuttuvassa ympäristössä, Parhiala kertoo Lähetysseuran tiedotteessa.

Parhialan mukaan Lähetysseura on jatkossakin asiantunteva, luotettava ja kiinnostava kristillinen toimija. Hän näkee maailman muutoksissa mahdollisuuden uudistumiseen. 

– Elämme pandemian jälkeen poliittisessa ja taloudellisessa epävarmuudessa. Ilmastonmuutos ja luontokato muuttavat hyvän elämän edellytyksiä. Työmme toiminta- ja rahoitusympäristö on muutoksessa. Tämä kaikki tuo muutoksia myös Lähetysseuran toimintaan. Tartumme muutosten tuomiin mahdollisuuksiin.

Parhiala aloittaa työssään toiminnanjohtajana 1. elokuuta. Suomen Lähetysseura on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö ja yksi Suomen suurimmista kehitysjärjestöistä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Ukrainan sota vaikuttaa miljoonien ihmisten elämään Afrikassa – syövätkö kaikki perheenjäsenet joka aterialla?

Ajankohtaista

Kun ruoan hinta nousee, köyhimmät afrikkalaiset joutuvat miettimään, montako ateriaa päivässä voi syödä. Monessa maassa oli ruokakriisi jo ennen ruoan hinnan nousua.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.