null Kirkko juhlii Pride-viikkoa – tänään pääsee Kalliossa pikadeiteille ja sateenkaarimessuun

Kirkolla on Pride-kulkueessa oma rekka. Kuvat ovat viime vuodelta.

Kirkolla on Pride-kulkueessa oma rekka. Kuvat ovat viime vuodelta.

Ajankohtaista

Kirkko juhlii Pride-viikkoa – tänään pääsee Kalliossa pikadeiteille ja sateenkaarimessuun

Kirkon perheneuvonnan tuominen Pride-viikolle on tämän vuoden uusi juttu. Lauantain puistojuhlissa saa pomppia taas ihan homona.

Meneillään oleva Helsinki Pride -viikko on saanut evankelis-luterilaiset seurakunnat ja kristilliset järjestöt vahvasti ja yhteistyössä mukaan tapahtumaan. Viikko huipentuu lauantain Pride-kulkueeseen ja Puistojuhlaan, mutta vielä tänä iltana ehtii esimerkiksi osallistua sateenkaarimessuun tai sinkkujen pikadeitteihin.

Helsinki Pride on viikko, jonka aikana juhlistetaan sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta. Kirkko on järjestänyt ohjelmaa tapahtumaan jo monena vuonna. Tämänvuotista Pride-kokonaisuutta ovat koonneet Helsingin Kallion seurakunta ja Vantaan Tikkurilan ja Vantaankosken seurakunnat sekä molempien kaupunkien seurakuntayhtymät. Lisäksi mukana ovat Sateenkaariyhdistys Malkus, HeSetan Malkus -ryhmä, Yhteys-liike ja Helsingin seurakuntien erikoisnuorisotyön keskus Snellu.

– Kirkkona haluamme olla siellä, missä juhlitaan rakkautta ja hyväksyntää, toteaa Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikka Pride-tapahtumaan osallistumisesta.

Tarjolla kirkon perheneuvontaa

Viikon aikana on ollut tarjolla ensimmäistä kertaa muun muassa perheneuvontaa.

– Kirkon perheneuvonta on maksutonta ammattilaisapua parisuhteiden ja perheiden tukemiseksi. Perheneuvojat ovat jo pitkään tehneet töitä myös sateenkaariparien ja -perheiden kanssa, ja haluamme vahvistaa työtämme kaikkien perheiden parissa, kertoo Espoon seurakuntien perheneuvoja Iiris Koskinen.

Helsinki Pride-viikko huipentuu huomenna 1. heinäkuuta kello 13 Kansalaistorilta lähtevään kulkueeseen. Marssi etenee Kaivopuistoon, jossa vietetään suurta puistojuhlaa.

Kulkueessa kirkolla on oma rekka, jonka perässä marssii kristillisiä yhteisöjä. Kulkueen järjestäytyminen alkaa jo kello 12, joten jos haluaa olla joukossa mukana, kannattaa olla ajoissa paikalla.

Puistojuhlassa kirkon ständillä jaetaan ilmaiseksi ristejä sateenkaaren väreissä. Seurakunnat tarjoavat myös pomppulinnan lapsia ilahduttamaan. Lisäksi paikalla on kirkon aktiiveja keskustelemassa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Pyhäkoulunopettaja Noora Kalpio valittiin Miss Gay Finlandiksi Helsinki Pridessa

Hyvä elämä

Voitostaan onnellinen neito pyrkii rakentamaan yhteyttä kristittyjen ja sateenkaariväen välille.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.