Seurakunnan työntekijästä Vuoden Sateenkaarinuori

Espoonlahden seurakunnan erityisnuorisotyönohjaaja Mio Kivelä vastaanotti lauantaina Helsinki Priden puistojuhlassa Vuoden sateenkaarinuori -palkinnon.

Espoonlahden seurakunnan erityisnuorisotyönohjaaja Mio Kivelä vastaanotti lauantaina Helsinki Priden puistojuhlassa Kaivopuistossa Setan nuorisotoimikunnan myöntämän Vuoden sateenkaarinuori -palkinnon. Ensimmäistä kertaa nyt myönnetty tunnustus jaetaan henkilölle, joka on ansioituneesti tehnyt työtä sateenkaarinuorten parissa, ajanut heidän oikeuksiaan ja edistänyt heidän hyvinvointiaan sekä toiminut myönteisenä esimerkkinä omassa yhteisössään ja sen ulkopuolella.

- Olen tosi otettu ja hämilläni saamastani kunniakirjasta. Olen järjettömän onnellinen siitä, että kirkon tekemä sateenkaarityö on noteerattu tällä tavoin, Mio Kivelä iloitsee.

Henkilökohtaisesti huomionosoituksen saaminen ja kirkon näkyminen muutenkin Helsinki Pridessä aktiivisena toimijana merkitsee hänelle unelmien toteutumista.

- Palkinto ei suinkaan tarkoita sitä, että työ sateenkaari-ihmisten puolesta kirkossa olisi tullut nyt valmiiksi. Tästä on hyvä jatkaa kaikille ihmisille tarkoitetun, entistä avoimemman kirkon rakentamista, Mio Kivelä toteaa.

Espoonlahden seurakunnassa työskentelevä Mio Kivelä on muun muassa tehnyt opinnäytetyönsä transihmisten kokemuksista evankelis-luterilaisessa kirkossa sekä tuonut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä esiin kirkossa. Hän toimii niin ikään Setan transtukipisteen vapaaehtoisena. Työssään hän on myös tuttu näky Espoon kaupungin sateenkaarevassa nuorisotila Kirjavassa.

Lue myös Kivelän henkilöhaastattelu