null Perusteluja elämänohjeille!

Antti Kalo.

Antti Kalo.

Perusteluja elämänohjeille!

Antti Kalo, 17-vuotias lukiolainen Päiväkummusta, kysyy.

Soile Eriksson, 28-vuotias erityisluokanopettaja ja Rekolan seurakunnan luottamushenkilö Asolasta, vastaa.

Mikä sai sinut aikoinaan asettumaan ehdolle seurakuntavaaleissa?

— Olen ollut jo kauan kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja nuoresta asti mukana seurakunnan toiminnassa. Silloin aloin myös miettiä, miten seurakunta toimii ja miten sen toimintaan voi vaikuttaa.

Nuorille on isostoimintaa, kerhoja ja sen sellaista ja eläkeläisillekin paljon toimintaa, mutta mitä aikuisille on ja mitä pitäisi olla lisää?

— Seurakunnalla on mielestäni aikuisillekin paljon toimintaa. On Yläovi auki aikuisille -illat, rukouspiirit, messut… Mutta on totta, että nuorille aikuisille voisi olla enemmänkin tarjontaa. Se on toisaalta myös oman aktiivisuuden varassa, monet seurakunnan toimintamuodoista pyörivät vapaaehtoisvoimin. Pitäisi myös muistaa, että toiminnan pariin hakeutuminen voi olla monelle nuorelle aikuisille vaikeaa, eli pitäisi enemmän mennä sinne, missä ihmiset ovat.

Kirkko antaa mielestäni aika paljon eettisiä ohjeita, mutta se voi jäädä monelle epäselväksi, mihin ne perustuvat. Pitäisikö Raamatun tekstejä tehdä tutummaksi?

— Kirkon tehtävä on antaa myös elämänohjeita ja Raamattuunhan ne pohjautuvat. Pitäisi kuitenkin huomioida elävä elämä, kaikkia asioita Raamatussa ei voi istuttaa nykyaikaan. Kaikenkattavien ohjeiden sijaan sanoman välittäminen on tärkeintä.

Seurakuntavaaleissa 16-vuotiaat saavat äänestää. Vaalipäivät ovat 14. ja 15.11.2010.

 

Jaa tämä artikkeli: