null Petruksen seurakunnan kirkkoherranvalinnasta tehtiin valitus hallinto-oikeuteen – Pia Kummel-Myrskog aloittaa vt. kirkkoherrana

Ajankohtaista

Petruksen seurakunnan kirkkoherranvalinnasta tehtiin valitus hallinto-oikeuteen – Pia Kummel-Myrskog aloittaa vt. kirkkoherrana

Koska äänet seurakuntaneuvostossa jakautuivat tasan, kirkkoherran valitsi poikkeuksellisesti Porvoon tuomiokapituli.

Ruotsinkielisen Petruksen kirkkoherranvalinnasta on tehty valitus Helsingin hallinto-oikeuteen. Valitus koskee Pia Kummel-Myrskogin valintaa seurakunnan kirkkoherraksi. Kyrkpressen-lehden mukaan valituksen ovat tehneet seurakuntaneuvoston jäsenet Tuomas Anttila ja Christoffer Perret.

Petruksen kirkkoherranvirkaan oli kaksi hakijaa: Johanneksen seurakunnassa pappina toimineen Kummel-Myrskogin lisäksi virkaa oli hakenut Petruksen vs. kirkkoherra Ronny Thylin.

Petruksen seurakunnassa päädyttiin huhtikuussa poikkeukselliseen tilanteeseen, kun kirkkoherran valintaa tehneessä seurakuntaneuvostossa äänet kahden ehdokkaan välillä jakautuivat tasan 6–6 kahdella eri äänestyskierroksella. Näin ollen valinta siirtyi Porvoon tuomiokapitulille.

Äänten mennessä tasan puheenjohtajan ääni yleensä ratkaisee, mutta tällä kertaa tämä ei ollut mahdollista, sillä seurakuntaneuvoston kokouksessa puheenjohtajana toimi poikkeuksellisesti vaalin valmistelija, Kauniaisten ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherra Ulrik Sandell. Hän ilmoitti, ettei halua ratkaista vaalia ulkopuolisena henkilönä.

Porvoon tuomiokapituli haastatteli hakijat alkuvuodesta ja arvioi, että kumpikin hakija on sopiva virkaan, mutta Kummel-Myrskogilla oli enemmän johtamiskokemusta. Vaalin valmistelijan tekemä päätösehdotus seurakuntaneuvostolle kuitenkin oli valita Thylin, sillä hänen katsottiin täyttävän paremmin viran erityiset tarpeet. Kokouksessa tehtiin yksi vastaehdotus Kummel-Myrskogin valitsemiseksi ja jätettiin kaksi eriävää mielipidettä siitä, että Thylin olisi pitänyt valita kirkkoherraksi, koska hänellä oli muun muassa osaamista talousasioissa ja vahvaa kannatusta seurakunnassa.

Koska tuomiokapitulin päätös ei ole lainvoimainen, Pia Kummel-Myrskog aloittaa Petruksen seurakunnan vt. kirkkoherrana 1. heinäkuuta ja jatkaa tehtävässä ainakin kesäkuun 2025 loppuun.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Tuomiokapituli valitsi Pia Kummel-Myrskogin Petruksen seurakunnan kirkkoherraksi

Ajankohtaista

Valinnan teki poikkeuksellisesti Porvoon tuomiokapituli, koska seurakuntaneuvostossa äänet menivät tasan.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.