null Erikoinen tilanne Petruksen seurakunnassa – uutta kirkkoherraa ei voitu valita, sillä äänet seurakuntaneuvostossa jakautuivat tasan

Pia Kummel-Myrskog ja Ronny Thylin saivat yhtä paljon kannatusta uudeksi kirkkoherraksi seurakuntaneuvostossa. Valinta ratkeaa lopulta tuomiokapitulissa.

Pia Kummel-Myrskog ja Ronny Thylin saivat yhtä paljon kannatusta uudeksi kirkkoherraksi seurakuntaneuvostossa. Valinta ratkeaa lopulta tuomiokapitulissa.

Ajankohtaista

Erikoinen tilanne Petruksen seurakunnassa – uutta kirkkoherraa ei voitu valita, sillä äänet seurakuntaneuvostossa jakautuivat tasan

Äänten mennessä tasan puheenjohtajan ääni ratkaisee, mutta tällä kertaa kokousta johtanut vaalin valmistelija ei halunnut äänestää. 

Ruotsinkielinen Petruksen seurakunta eli Petrus församling Helsingissä on erikoisessa tilanteessa: seurakunta ei saanut uutta kirkkoherraa vielä, sillä äänet seurakuntaneuvostossa menivät tasan eikä ratkaisevan puheenjohtajan äänen antajaa ollut.

Uusi kirkkoherra oli tarkoitus valita keskiviikkona 3. huhtikuuta välillisellä vaalilla eli siten, että seurakuntaneuvoston jäsenet valitsevat seurakunnalle uuden kirkkoherran äänestämällä. Ehdokkaita oli kaksi, Johanneksen seurakunnan pappi Pia Kummel-Myrskog ja Petruksen vs. kirkkoherra Ronny Thylin.

Äänet seurakuntaneuvostossa jakautuivat tasan 6–6 sekä ensimmäisellä että toisella äänestyskierroksella. Äänten mennessä tasan seurakuntaneuvoston kokouksen puheenjohtajan ääni yleensä ratkaisee, mutta nyt sekään ei ollut mahdollista. Seurakuntaneuvoston kokouksen puheenjohtajana toimii yleensä kirkkoherra, mutta nyt Petruksen vs. kirkkoherra Thylin oli itse ehdolla ja kokousta johti vaalin valmistelijana toiminut Kauniaisten ruotsinkielisen seurakunnan, Grankulla svenska församlingin kirkkoherra Ulrik Sandell. Hän oli ilmoittanut jo tehtävän vastaanottaessaan, että ei aio itse äänestää vaalissa. 

Poikkeuksellisessa tilanteessa uuden kirkkoherran valinta siirtyy nyt Porvoon tuomiokapitulin ratkaistavaksi. Valinta tehdään toukokuun lopussa. Ronny Thylin jatkaa vs. kirkkoherrana toukokuun 2024 loppuun asti. 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.