null Piispa Jari Jolkkosen vastine piispa Irja Askolaa käsittelevään artikkeliin

Puheenvuorot

Piispa Jari Jolkkosen vastine piispa Irja Askolaa käsittelevään artikkeliin

Helsingin emerita piispa Irja Askola kertoo Kirkko ja kaupunki -lehden haastattelussa saamastaan vihapostista ja asettaa suuhuni sanat: "Omahan on vikasi. Omilla mielipiteilläsi niitä kerjäät." Tällaista en ole sanonut. Tällainen ei kuulu tapaani ajatella, puhua ja toimia. Tällainen tylyys ei kuulu ihmisten välille.

Kaikissa julkisissa tehtävissä joudutaan kohtaamaan ja sietämään myös arvostelua. Piispojen viranhoito ei voi olla kritiikin yläpuolella. Kaikki piispat saavat myös asiattomia viestejä ja pahantahtoista loanheittoa. Piispa Askola sai sellaista erityisen paljon. Se oli väärin ja kohtuutonta.

Pahan puhuminen on yleinen ongelma kulttuurissamme. Piispat ovat pyrkineet edistämään kunnioittavaa keskustelua monin tavoin, viimeksi 6.9.2021 julkaisemillaan someohjeilla. Tähän työhön aion jatkossakin sitoutua.

Jari Jolkkonen
Kuopion piispa

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

”Teologiset tikarit lensivät helposti”– Useimmat piispakollegoista jättivät Irja Askolan yksin vihapuheen keskelle

Ajankohtaista

Piispa emerita Irja Askolan työssään kohtaamat tilanteet ovat tuttuja koulu- ja työpaikkakiusatuille ja sosiaalisessa mediassa maalitauluiksi joutuneille. Väitöskirjahaaveista hän luopui seksuaalisen häirinnän takia.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.