null Espoon piispa Tapio Luoman pääsiäistervehdys: Kuolemalla ei ole viimeistä sanaa

Elämän varjoisia puolia riittää jokaiselle yllin kyllin. Jeesus Kristus lupaa läsnäolonsa ja ikuisen elämän.

Elämän varjoisia puolia riittää jokaiselle yllin kyllin. Jeesus Kristus lupaa läsnäolonsa ja ikuisen elämän.

Hengellisyys

Espoon piispa Tapio Luoman pääsiäistervehdys: Kuolemalla ei ole viimeistä sanaa

Elämämme saa ylösnousemususkon myötä uuden perustan.

"Kuolema on nielty ainiaaksi. Herra Jumala pyyhkii kaikkien kasvoilta kyyneleet…” Jes 25:8.

Pitkäperjantain iltapäivä oli ollut lohduton. Jeesuksen seuraajien maailma oli siitä eteenpäin täynnä synkkiä sävyjä. Ilo ja toivo näyttivät kadonneen. Ne hienot asiat, joita he Jeesuksen seurassa olivat kokeneet, olivat enää kaukainen muisto.

Jeesuksen seuraajilla ei ollut enää keskuudessaan Mestaria, joka oli tuonut toivon ja Jumalan rakkauden kosketuksen niin monen yksinäisen, halveksitun ja koettelemusten piinaaman elämään.

Pääsiäisaamu muutti kaiken. Tyhjän haudan äärellä saattoi vain hämmästellä tapahtunutta.

Ilo ei palannut hetkessä, sillä tunnelmissa myllersi myös jonkin käsittämättömän läsnäolo. Pelkoakin koettiin suuren tuntemattoman edessä. Mutta vähitellen Jeesuksen seuraajat vakuuttuivat siitä, että heidän Herransa elää ja että kuolema on voitettu. Ilo ja riemu saivat hiljalleen jalansijaa heidän mielissään.

Suuresta ilosta huolimatta pääsiäisaamu ei merkinnyt sitä, että Jeesuksen seuraajien ei enää koskaan tarvinnut kohdata elämän varjoisia puolia. Kyllä niitä riitti jokaiselle yllin kyllin.

Kuolemakaan ei ollut kadonnut, vaikka usko ylösnousemukseen oli vahva. Jeesuksen seuraajat saattelivat edelleen toisiaan haudan lepoon.

Pääsiäinen sanoma ei kerro meille siitä, että usko kuoleman voittaneeseen Jeesukseen ja ylösnousemukseen poistaisi elämästämme vaikeat asiat.

Sen sijaan pääsiäinen vakuuttaa, että elämämme saa ylösnousemususkon myötä aivan uuden perustan, sellaisen pohjan, joka ei horju silloinkaan, kun kohtaamme elämässämme vastoinkäymisiä.

Pääsiäinen ei estä meitä joutumasta surujen keskelle jopa tilanteisiin, joissa saattelemme toisiamme haudan lepoon. Sen sijaan se julistaa, että kuolema ei saa sanoa viimeistä sanaa. Sen sanoo Jeesus Kristus, joka lupaa läsnäolonsa, ikuisen elämän ja jälleennäkemisen. Elämän perussävy on pääsiäisen ansiosta valoisa.

 

Riemullista pääsiäistä!

Tapio Luoma

Espoon hiippakunnan piispa

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Kuolema ei ole viimeinen sana

Hengellisyys

Usko ylösnousemukseen ja kuolemanjälkeiseen elämään taittaa kärjen pahimmalta pelolta.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.