Pölyt pois synneistä
Riku Rantala ja Tunna Milonoff perehtyvät radio-ohjelmassaan seitsemään kuolemansyntiin.

Riku Rantala ja Tunna Milonoff perehtyvät radio-ohjelmassaan seitsemään kuolemansyntiin.

Pölyt pois synneistä

Truths & Rights pe 14.11. klo 11 Bassoradiossa.


Ylpeyttä, kateutta, vihaa, laiskuutta, ahneutta, ylensyöntiä ja himoa.

Tunna Milonoffin ja Riku Rantalan Truths & Rights -radio-ohjelmassa käsitellään perjantaista 14.11. alkaen seitsemää kuolemansyntiä. Mukana on asiantuntijavieraita eri aloilta. Ensimmäisessä jaksossa aiheena on ylpeys ja vieraana terapeutti ja teologi Tommy Hellsten.

– Kun puhutaan seitsemästä kuolemansynnistä, puhutaan perustavaa laatua olevista asioista. Oikeastaan kaikki isoimmat ongelmat maailmassa johtuvat niistä, Tunna Milonoff sanoo.

Muun muassa Madventures-matkailuohjelmasta tunnettu kaksikko on myös sitä mieltä, että seitsemän kuolemansyntiä on yllättävän yleismaailmallinen kokonaisuus. Esimerkiksi kateus ja ahneus koetaan vääriksi, vaikkei niihin liitettäisikään ajatusta siitä, että ne rikkovat juuri Jumalan tahtoa vastaan.

– Synnit voi mieltää myös ihmisoikeudellisiksi asioiksi, Riku Rantala sanoo.

– Toisaalta voi ajatella niinkin, että rikkoessamme toista ihmistä kohtaan rikomme Jumalaa kohtaan, koska ihminen on Jumalan kuva.

Sarjan kahdeksannessa jaksossa Rantala ja Milonoff esittelevät uuden kuolemansynnin sekä syntien vastahyveitä.

– Tarkoituksena on löytää meidän ajallemme tyypillinen synti, ja sitä varten voi antaa palautetta. Kahdeksas synti voisi olla vaikka huumorintajuttomuus, Milonoff heittää.

Näin Riku ja Tunna kiinnostuivat kuolemansynneistä: ”Aloimme pohtia niitä, kun teimme Madventuresin maailmanselitykset -kirjaa, jossa käsittelemme ihmiskunnan suuria kysymyksiä.”

Jaa tämä artikkeli: