null Pompituttavaa bilemusiikkia pienimmille

Pompituttavaa bilemusiikkia pienimmille

Kengurumeiningin keikoilla hikoilevat lapset ja vanhemmat.

Kengurumeininki on lasten oma bilebändi.

— Meidän tarkoituksenamme on viihdyttää, sillä opetuksellista musiikkia lapsille on tehty ihan riittävästi, yhtyeen solisti Pekka Malkki tiivistää bändin idean.

Kengurumeiningin tarina alkoi vuonna 1996, kun sosiaalikasvattajaksi opiskelevat, musiikista innostuneet nuoret miehet alkoivat musisoida yhdessä.

— Aluksi soittaminen kytkettiin koulujuttuihin. Välillä oli kieltämättä vähän vaikea perustella, miten soittaminen liittyi johonkin psykologian kurssiin, mutta kyllä me opinnoista läpi pääsimme, muistelee nykyisin lastensuojelutyötä tekevä Malkki.

Bändin eläimellisen nimen alkuperä on solistillekin hieman epäselvä. Hänen käsityksensä mukaan sen keksi kaksi opiskelukaveria, jotka taas nappasivat sanan jostakin Kummeli-sketsistä.

— Itse en ole Kummelia katsonut, enkä tiedä, mistä jutusta nimi tulee. Hyvin sillä on kuitenkin selvitty, Malkki toteaa.

Malkki arvelee Kengurumeiningin olevan nyt suositumpi kuin koskaan. Keikkakalenteri pullistelee, ja syksyksi suunnitellaan ainakin yhden, ellei jopa kahden levyn tekoa.

Keikkapyyntöihin vastaaminen on ajoittain vaikeaa, sillä kengurumeininkiläiset soittavat myös muissa kokoonpanoissa. Basisti Ilari Hämäläistä työllistävät Katri Ylanderin ja Pete Parkkosen bändit, rumpali Mikko Siréniä Apocalyptica.

Nykyään Kengurumeininki käyttää joskus myös tuuraajia ja tekee noin puolet keikoista duona, jossa esiintyy solisti Pekka Malkin lisäksi kitaristi Klaus Tuominen.

Jäsenten muista yhtyeistä ei ole kuitenkaan Kengurumeiningille haittaa, päinvastoin.

— Poikien muiden projektien ansiosta keikoille on ilmestynyt ihan uudenlaista yleisöä, sellaisia noin 13–16-vuotiaita, kohtuullisen tummiin vaatteisiin pukeutuneita tyttöjä. He saattavat tulla kaukaakin, Malkki hämmästelee.

Lasten mukana keikoille tulleet aikuiset Kengurumeininki pyrkii huomioimaan välispiikeissä ja sujauttamalla biisien introon tai johonkin väliin ripauksia vaikkapa Metallican, Lauri Tähkän tai Guns N´Rosesin musiikista.

Ja koska Kengurumeiningin kappaleissa on yleensä mukana aiheeseen sopiva leikki tai tanssikoreografia, olisi suotavaa, että myös aikuiset leikkisivät tai rohkenisivat vähän pomppia. Tavoitteena nimittäin on, että kaikilla olisi hauskaa ja että niin yleisölle kuin kenguruasussa loikkivalle laulajallekin tulisi konsertin aikana hiki.

Kengurumeininki la 16.5. klo 11 Valtti-Areenalla. Vapaa pääsy.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.