null Puotilan Olohuone on vapaaehtoistyön helmi – suosion salaisuus on se, että vapaaehtoiset ideoivat, tekevät ja toteuttavat

Puotilan Olohuone toimii Puotilan kappelissa, joka on entinen kartanon viljamakasiini. Seppo Sarlin on ollut mukana järjestämässä toimintaa alusta asti.

Puotilan Olohuone toimii Puotilan kappelissa, joka on entinen kartanon viljamakasiini. Seppo Sarlin on ollut mukana järjestämässä toimintaa alusta asti.

Ajankohtaista Hyvä elämä

Puotilan Olohuone on vapaaehtoistyön helmi – suosion salaisuus on se, että vapaaehtoiset ideoivat, tekevät ja toteuttavat

Olohuone juhlii kymmenen vuoden taipalettaan 6.9.

Millainen meininki Puotilan Olohuoneessa on, alusta asti mukana ollut puuhamies Seppo Sarlin?

– Ensin on vapaata kahvittelua, sitten puhujavieras tai muuta ohjelmaa, lopuksi keskustelua ja vapaata seurustelua. Täällä on paljon yksin asuvia, ja juttuseuraa kaivataan.

– Meitä on 15 hengen ydinryhmä järjestämässä toimintaa. Hoidamme myös tarjoilut ja siivoukset. Keräämme ideoita osallistujilta ja suunnittelemme syksyn ohjelman jo keväällä.

Millaista ohjelmaa on tulossa?

– Olemme kutsuneet puhujavieraiksi muun muassa elokuvaohjaaja Johanna Vuoksenmaan ja historioitsija Teemu Keskisarjan. Yksi teemamme on oman kylän julkkikset: esimerkiksi rikoskirjailija Harri Nykänen on vieraillut Olohuoneessa.

– Myös omasta joukostamme löytyy asiantuntijoita ja ohjelmantekijöitä. Itse olen lintumiehiä. Olen pitänyt lintuesitelmiä, ja kävimme kerran linturetkellä.

– 4.10. teemme retken Kontulan Mikaelinkirkkoon. Oma Vartiokylän seurakuntamme ja Mikaelin seurakunta yhdistyvät 1.1.2023.

Mikä on Olohuoneen suosion salaisuus?

– Se, että vapaaehtoiset tekevät ja toteuttavat. Se antaa meihin puhtia. Osaamme itsekin, aina ei tarvitse palkollisten tehdä! Toki muistamme, että toimimme yhteisen seurakunnan siipien alla.

Millaista väkeä Olohuoneessa käy?

– Etupäässä ikäihmisiä. Usein paikalle tulee lähes 30 ihmistä, mutta esimerkiksi sekä Pirkko Lahtea että Eero Huovista tuli kuuntelemaan yli 60 henkilöä. Meillä on käynyt neljä piispaa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.