null Kirkkohallitus hyväksyi seurakuntaliitoksen: uusi Mikaelin seurakunta aloittaa Itä-Helsingissä tammikuussa 2023 

Uuden Mikaelin seurakunnan jäsenet asuvat seuraavilla alueilla: Kivikko, Kontula, Vesala, Mellunmäki, Fallpakka, Östersundom, Vartiokylä, Itäkeskus, Puotila ja Puotinharju.

Uuden Mikaelin seurakunnan jäsenet asuvat seuraavilla alueilla: Kivikko, Kontula, Vesala, Mellunmäki, Fallpakka, Östersundom, Vartiokylä, Itäkeskus, Puotila ja Puotinharju.

Ajankohtaista

Kirkkohallitus hyväksyi seurakuntaliitoksen: uusi Mikaelin seurakunta aloittaa Itä-Helsingissä tammikuussa 2023 

Vartiokylän seurakunta ja Mikaelin seurakunta yhdistyvät yhdeksi suureksi seurakunnaksi. 

Kirkkohallitus on hyväksynyt ehdotuksen uuden Helsingin Mikaelin seurakunnan perustamisesta 1.1.2023 alkaen. Itähelsinkiläiset Mikaelin seurakunta ja Vartiokylän seurakunta lakkautetaan, ja niiden jäsenet liitetään uuteen seurakuntaan. Kahden seurakunnan yhdistymistä ovat puoltaneet yksimielisesti molempien seurakuntien seurakuntaneuvostot sekä kirkolliset päätöksentekoelimet.

Uusi Helsingin Mikaelin seurakunta tulee olemaan neljänneksi suurin seurakunta Helsingissä, sillä siihen kuuluu noin 24 300 jäsentä. Uuden Mikaelin seurakunnan jäsenet asuvat seuraavilla alueilla: Kivikko, Kontula, Vesala, Mellunmäki, Fallpakka, Östersundom, Vartiokylä, Itäkeskus, Puotila ja Puotinharju. Kirkkorakennuksia seurakunnalla on käytössä neljä, Mikaelinkirkko, Vartiokylän kirkko, Puotilan kappeli ja Östersundomin kirkko.

Vakituisissa viroissa olevat 41 työntekijää jatkavat uudessa seurakunnassa vanhoina työntekijöinä.

– Mikaelin ja Vartiokylän seurakuntien työntekijät ja luottamushenkilöt ovat työskennelleet yhdessä vuoden alusta asti työstäen uuden seurakunnan visiota, missiota ja arvoja, kertoo uuden seurakunnan kirkkoherrana aloittava Jukka Pakarinen.

Pakarinen toimii nykyisen Vartiokylän seurakunnan kirkkoherrana.

Mikaelin ja Vartiokylän seurakunnilla on yhteinen historia. Mikaelin seurakunta on vuonna 1981 irrotettu Vartiokylän seurakunnasta. Seurakunnilla on lisäksi yhteisiä työntekijöitä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.