null Vartiokylän kirkon urkuravintolassa pihvi onkin musiikkia – tuotot menevät Yhteisvastuukeräykselle

Kanttori Katri Vanhamäki valmistaa ravintolan musiikkiannokset kollegansa Hanna Järvisen kanssa.

Kanttori Katri Vanhamäki valmistaa ravintolan musiikkiannokset kollegansa Hanna Järvisen kanssa.

Vartiokylän kirkon urkuravintolassa pihvi onkin musiikkia – tuotot menevät Yhteisvastuukeräykselle

Pääruoaksi voi tilata esimerkiksi Sibeliuksen Valse Tristen ja jälkiruoaksi imelän rakkauslaulun.

Kanttori Katri Vanhamäki, soitat Vartiokylän kirkon virtuaaliurkuja urkuravintola Organumissa sunnuntaina 13.2. Mistä ihmeestä on kyse?

– Virtuaaliurkujen käyttöönoton juhlakonsertit jouduttiin perumaan koronan takia. ”Urkuravintolan” yksityiskonsertteihin ihmiset voivat tulla kuuntelemaan musiikkia ja samalla tukemaan Yhteisvastuukeräystä.

Millainen on ravintolan ruokalista?

– Menussamme on erilaisia urkumusiikkiannoksia. Alkupalalistalla on lyhyempiä ja kevyempiä annoksia, pääruoat ovat urkumusiikin tai klassisen musiikin superhittejä, kuten Bachin d-molli-toccata ja Sibeliuksen Valse Triste urkusovituksena. Lasten listalla on lapsenmielisiä kappaleita ja jälkiruokalistalla imeliä, rakkausteemaisia kappaleita kuten Salut d'Amour.

Kuka voi tulla asiakkaaksi ja mitä annokset maksavat?

– Kuka vain, yksi henkilö tai pieni seurue kerrallaan. Tarjoilija johdattaa heidät pöytään ja ottaa tilauksen. Kukin pöytävaraus kestää puolisen tuntia. Annokset maksavat 10–30 euroa.

Pillittömien virtuaaliurkujen tietokoneelle on tallennettu olemassa ole­vien historiallisten urkujen soittoääntä. Millaista niitä on soittaa?

– Ääni ei synny pilleissä vaan se on nauhoitettu. Silti muusikko soittaa urkuja oikeasti painelemalla puisia koskettimia. On hienoa soittaa esimerkiksi Bachia Bachin aikaisilla Silbermann-uruilla.

Katso ja kuuntele videolta, kuinka virtuaaliurut soivat.

Toista video

Urkuravintola Organum Vartiokylän kirkolla, Kiviportintie 5, su 13.2. klo 14–18 ja ma 14.2. klo 17–19. Pöytävaraukset: katri.vanhamaki@evl.fi

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: