null Pyhän Laurin vaellus käy myös linturetkestä

Lintutuntija Jari Markkula kulkee vaellusporukan mukana Pitkäkosken ulkoilualueelta Pyhän Laurin kirkolle.

Lintutuntija Jari Markkula kulkee vaellusporukan mukana Pitkäkosken ulkoilualueelta Pyhän Laurin kirkolle.

Pyhän Laurin vaellus käy myös linturetkestä

Jari Markkulan mielestä Vantaa on kelpo paikka lintuharrastajalle.

Käpytikka, nokkavarpunen, uuttukyyhky, niittykirvinen, ehkä tuulihaukka tai hiirihaukka ja erilaisia sorsalajeja joella. Niitä saattaa nähdä Pyhän Laurin vaelluksella, uskoo vaellukselle lintuoppaaksi lähtevä Jari Markkula. Hän kulkee niiden vaeltajien mukana, jotka lähtevät Pitkäkosken ulkoilumajan parkkipaikalta kohti Pyhän Laurin kirkkoa. Markkulan mielestä Vantaalla riittää ihmeteltävää lintuharrastajalle.

– Vantaalla on paljon maatalousmaata, jokia, peltoaukeita ja metsiäkin. Myös hautausmaat ja kirkkojen ympäristöt ovat usein kiinnostavia paikkoja, Markkula vinkkaa.

Jari Markkula on ollut lintuharrastaja pikkupojasta alkaen ja käynyt lukuisilla linturetkillä Suomessa ja ulkomailla.

– Linnut ovat aina kuuluneet ihmisen lähiympäristöön ja kiinnostaneet. Linnuilla on myös paljon symbolisia merkityksiä, mikä näkyy esimerkiksi vaakunoissa.

Parasta aikaa lintuharrastajalle on kevät, jolloin muuttolinnut palaavat ja pesänrakennuspuuhat alkavat, mutta muutkin vuodenajat ovat omalla tavallaan kiinnostavia.

– Elokuussa ei kuule montaa laulajaa, mutta muuten se on ihan hyvää aikaa.

Linnuista kiinnostuneita Jari Markkula kehottaa ottamaan kiikarit mukaan vaellukselle.

– Ne kannattaa myös putsata ennen käyttöä haalealla pesuvedellä. Tilkka astianpesuainetta veteen riittää.

Markkulan lisäksi mukana on muitakin oppaita kertomassa ympäröivästä kaupunkiluonnosta. Biologi Peter Joy lähtee mukaan Helsingin Vanhankaupunginlahdelta kulkevaan ryhmään ja luonto-opas ja luontokuvaaja Pekka Hintikka Korsosta lähtevälle reitille.


Pyhän Laurin vaellus ekoaskelin la 9.8. Pääreitti Helsingin Vanhankaupunginlahdelta Pyhän Laurin kirkolle klo 13 (rauhallinen kävelyryhmä) ja klo 14 (reipastahtiset kävelijät), Tikkurilan kirkolta klo 15.30, Pitkäkosken ulkoilualueelta klo 14, Korson kirkolta klo 13.30 ja Asolan seurakuntatalolta klo 14.30. Kirkonmäellä soppaa, luontorasteja ja vaelluspolkuja lapsille. Päätösmessu kirkossa klo 18. Lisätiedot www.pyhanlaurinvaellus.fi ja www.facebook.com/pyhanlau­rinvaellus. (Vaellus perutaan, jos on ukkosmyrsky, mutta messu on klo 18 Pyhän Laurin kirkossa.)
 

Jaa tämä artikkeli: