null Raportti: Kirkko pelaa nykyään kentällä, jossa valaistuminen on tutumpi käsite kuin vanhurskauttaminen

Juha Virta työskenteli Ison Omenan kauppakeskuspappina seitsemän vuotta, Emilia Turpeinen aloitti tehtävässä vuoden alussa.

Juha Virta työskenteli Ison Omenan kauppakeskuspappina seitsemän vuotta, Emilia Turpeinen aloitti tehtävässä vuoden alussa.

Ajankohtaista

Raportti: Kirkko pelaa nykyään kentällä, jossa valaistuminen on tutumpi käsite kuin vanhurskauttaminen

Kirkon toiminta ei enää tavoita suurta osaa suomalaisista. Piispainkokouksen käsittelemän raportin mukaan kirkon on panostettava medianäkyvyyteen ja jalkautumiseen.

Koska kirkon toiminta ei enää tavoita suurta osaa suomalaisista, kirkon on tultava ulos seurakuntien tiloista ja panostettava toisenlaiseen toimintaan: digitaalisen viestintään, medianäkyvyyteen ja jalkautumiseen esimerkiksi kauppakeskuksiin ja oppilaitoksiin.

Näin todetaan uudessa Missiologian tuntemus ja osaaminen kirkon työssä -raportissa, jota piispainkokous käsitteli viime päivinä.

Raportin mukaan kristinusko ja sen käsitteet ovat yhä vieraampia suomalaisille. "Tärkeä teologinen kysymys liittyy kirkon käyttämään kieleen: miten viestitään kristillistä sanomaa ymmärrettävästi ja merkityksellisesti sellaiselle, jolle valaistuminen on tutumpi käsite kuin vanhurskauttaminen?" raportissa kysytään. "Suomen evankelis-luterilaisella kirkolla on edelleen käytössään merkittävät resurssit ja lisäksi erilaisten kyselytutkimusten mukaan ihmisten asenne kirkkoon on perin myönteinen. Avainkysymykseksi muodostuu, pystyvätkö kirkon työntekijät ja kirkollinen toimintakulttuuri uudistumaan ympäristön vaatimusten mukaisesti."

Raportti kehottaa kirkkoa myös aktiivisesti etsimään uusia teologisia näkökulmia ja vahvistamaan uskontodialogin ja ekumenian osaamista.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

”Euroopan kirkoilla on identiteettikriisi” – kristinusko hiipuu Euroopassa mutta kasvaa kohisten Afrikassa ja Aasiassa

Ajankohtaista

Lähetysteologi Jaakko Rusaman mielestä Euroopan kirkkojen ongelma on se, että ne pyytelevät anteeksi olemassaoloaan.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.