null Rekolan kirkkoherran virkaanasettamista seurasi 270 ihmistä

Piispa Irja Askola ja Laura Maria Latikka veisaavat virttä messussa, jonka yhteydessä Latikka asetettiin kirkkoherran virkaan.

Piispa Irja Askola ja Laura Maria Latikka veisaavat virttä messussa, jonka yhteydessä Latikka asetettiin kirkkoherran virkaan.

Rekolan kirkkoherran virkaanasettamista seurasi 270 ihmistä

Rekolan kirkossa vietettiin sunnuntaina 7.9. suurta juhlaa. 270 ihmistä todisti, kun piispa Irja Askola avustajineen asetti kirkkoherra Laura Maria Latikan virkaansa. Latikka on vuonna 1985 perustetun Rekolan seurakunnan kolmas kirkkoherra. Hän tuli Vantaalle Hyvinkään seurakunnasta.

Askola käsitteli virkaanasettamispuheessaan Vantaan seurakuntien missiota, olla armon asialla vaativassa maailmassa. Hänen mukaansa kirkkoherran tehtävä on elää tätä missiota todeksi, olla armon ja oikeudenmukaisuuden puolella. Työssään hän ei kuitenkaan ole yksin, vaan tukena ovat työtoverit, muut kirkkoherrat ja koko seurakuntalaisten muodostama yhteisö.

– Yhteisön keskellä, rukousten kannattelemana on turvallista tehdä työtä. Sinulla on yhteisön tuki ja Jumalalta saatu kutsumus, Askola kannusti.

Teksti Pauli Juusela, kuva Markku Mattila

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Rekolan kirkkoherra Laura Maria Latikka valittiin kirkkoherraksi Turkuun

Ajankohtaista

Maarian seurakunta on Laura Maria Latikalle perhetaustan vuoksi läheinen. Häntä kiinnostavat isomman seurakunnan tuomat uudet haasteet.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.