null Rekolan kirkkoherra Laura Maria Latikka valittiin kirkkoherraksi Turkuun

Laura Maria Latikka on ollut Rekolassa kirkkoherrana seitsemän vuoden ajan.

Laura Maria Latikka on ollut Rekolassa kirkkoherrana seitsemän vuoden ajan.

Ajankohtaista

Rekolan kirkkoherra Laura Maria Latikka valittiin kirkkoherraksi Turkuun

Maarian seurakunta on Laura Maria Latikalle perhetaustan vuoksi läheinen. Häntä kiinnostavat isomman seurakunnan tuomat uudet haasteet.

Vantaan Rekolan seurakunnan kirkkoherra Laura Maria Latikka palaa juurilleen. Hänet valittiin tiistaina kirkkoherraksi Turun Maarian seurakuntaan.

Välillisessä vaalissa oli kahdeksan hakijaa. Maarian seurakuntaneuvoston äänestyksessä Latikka sai 12 ääntä, Pöytyän seurakunnan vs. kirkkoherra Irina Kaukinen kolme ääntä ja Perniön seurakunnan aluekappalainen Johannes Alaranta kaksi ääntä.

Maarian seurakunta on Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän suurin seurakunta. Seurakunnassa on 26 204 jäsentä ja 32 työntekijää. Se on yksi Suomen vanhimpia seurakuntia, jonka historia ulottuu kauas keskiajalle. Maarian kirkko on rakennettu 1400-luvun alkupuolella.

Myös Latikan oma ja hänen sukunsa historia kytkeytyvät Maarian seurakuntaan.

– Minulla on vahva tunneside Maarian seurakuntaan. Äitini toimi siellä 1960-luvulla ensimmäisessä lehtorinvirassaan. Isäni suku on sieltä kotoisin. Minut on kastettu Maarian seurakunnassa ja olen asunut alueella, kun olin pieni lapsi. Voi olla, että muut Turun seurakunnat eivät olisi herättäneet samanlaista kiinnostusta, Latikka kertoo.

Vantaalta vien mennessäni kokemuksen seurakuntien välisestä hyvästä yhteistyöstä.

Vaikka Latikka on viihtynyt Rekolassa, hän ajattelee, että vaihtamisessa on hyvät puolensa sekä hänelle että seurakunnalle. Latikka valittiin Rekolan kirkkoherraksi toukokuussa 2014, ja hän arvioi, että seitsemän vuoden jälkeen on aika hakea uutta.

– Uskon, että minulla on annettavaa uudelle seurakunnalle. Seurakunta on noin puolet suurempi kuin Rekola ja toimintaympäristö on erilainen. Vantaalta vien mennessäni kokemuksen seurakuntien välisestä hyvästä yhteistyöstä, jota yhteiset palvelut tukevat. Myös viestinnässä on täällä tehty uudenlaisia avauksia.

Turussa on kymmenen seurakuntaa, joista kuuden kirkkoherrana on nyt tehdyn valinnan jälkeen nainen. Latikka aloittaa uudessa tehtävässään näillä näkymin elokuussa. Ennen Vantaata Latikka toimi kymmenen vuoden ajan pappina Hyvinkäällä.

– Rekolan uuden kirkkoherran valintaprosessin käynnistäminen lienee esillä toukokuun lopun seurakuntaneuvostossa. Valinta menee syksyyn, Latikka arvioi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.