Riisisuklaata opettajalle
Aino Rantala, 7, kokkikerholainen:
”Aloin tänä syksynä käydä Asolan seurakuntatalolla kokoontuvassa Minikokit-kerhossa. Kerhossa on tehty muun muassa omenamuffineja ja joulutorttuja. Opin siellä, miten joulutortuista tehdään enkelinmuotoisia.
Kotona olen leiponut yhdessä isän ja äidin kanssa. Ihan itse olen tehnyt mustikkapiirakan nyyttärijuhliin. Viime jouluna leivoimme äidin kanssa muffineita lahjoiksi. En ole aikaisemmin tehnyt makeisia. Aion antaa näitä riisisuklaita lahjaksi opettajalleni ja iltapäivähoitajalleni.
Olen oppinut Minikokit-kerhossa leipomisen lisäksi uusia leikkejä. Leipominen on kuitenkin erityisen kivaa siksi, että lopputuloksen voi syödä.”
Aino vei lauantaina 14.12 riisisuklaata lahjaksi opettajalleen.
Riisisuklaa
125 g kookosrasvaa
2 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
8 dl riisimuroja
Sulata kookosrasva kattilassa. Anna rasvan jäähtyä hieman ja lisää joukkoon tomusokeri. Siivilöi kaakaojauhe ja vaniljasokeri riisimurojen sekaan. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita hyvin.
Annostele riisisuklaata pieniin paperivuokiin. Anna kovettua jääkapissa noin 30 minuutin ajan.
Jaa tämä artikkeli: