null Tuli kirkkoon mies ja lapsi – rippikoulunostalgikkojen yhteislauluillassa veisataan Punaisesta laulukirjasta

– Punaisesta laulukirjasta eli Nuoren seurakunnan veisukirjan eri painoksista löytyy paljon laulettavaa, sanoo Tapiolan seurakunnan kanttori Liisa Malkamäki.

– Punaisesta laulukirjasta eli Nuoren seurakunnan veisukirjan eri painoksista löytyy paljon laulettavaa, sanoo Tapiolan seurakunnan kanttori Liisa Malkamäki.

Hengellisyys

Tuli kirkkoon mies ja lapsi – rippikoulunostalgikkojen yhteislauluillassa veisataan Punaisesta laulukirjasta

Espoon Tapiolassa toteutetaan osallistujien laulutoiveita.

Tapiolan kirkolla lauletaan 4.2. vanhoja nuoren seurakunnan hittejä. Mikä on sinun nuoruutesi suosikkiveisu, kanttori Liisa Malkamäki?

– Niitä on monta, mutta Sinapinsiemen oli 1970-luvun veisuista yksi tärkeimmistä. Siitä tulee mieleeni Kuortaneen seurakunnan leirikeskuksen kesäinen piha, ihana tunnelma ja vahva yhteisöllisyys, kun kaikki lauloivat.

– Laulu kertoo mitättömän pienestä sinapinsiemenestä, josta kasvaa todella iso puu. Ajatus siitä kiinnosti minua. Olihan sinappi minulle aivan outo kasvi, enkä yhtään tiennyt, miltä sellainen näyttää. Biisissä on syvällinen sanoma ja kiehtova, mutta ei mikään yksinkertainen melodia.

Yhteislauluiltaan voi lähettää etukäteen toiveita. Voiko toiveen esittää vielä tilaisuuden aikana?

– Kyllä voi. Toiveita voi lähettää minulle etukäteen, ja vielä paikan päällä kyselemme niitä. Tunnin tilaisuuden aikana ehdimme laulaa parikymmentä veisua, joten voimme toteuttaa monenlaisia toiveita.

– Toivelauluillassa pääsee laulamaan yhdessä toisten kanssa ainakin seuraavat biisit: Tuli kirkkoon mies ja lapsi, Saviruukku sekä Swing low, sweet chariot. Niitä on jo toivottu.

Missä nuorten veisuja yleensä lauletaan?

– Useimmille ne tulevat tutuiksi rippileirillä, jossa niitä lauletaan iltaohjelman yhteydessä. Jos leirillä on sopiva lauluporukka ja hyvä säestäjä, nuorten veisujen laulamisesta tulee hieno nuoria yhdistävä kokemus. Nuoret eivät ehkä laula kovinkaan paljon arkielämässään, mutta leirillä moni löytää yhdessä laulamisen ilon. Useissa nuorten veisuissa on yksinkertainen melodia ja sanat, ja niitä on helppo laulaa.

Nuoren seurakunnan veisukirja uusitaan viiden vuoden välein. Vuosien varrella siellä on julkaistu paljon erilaista musiikkia. Uusia lauluja on lisätty sinne, ja moni kappale on ajan mittaan poistunut, esimerkiksi nuoruuden suosikkiani Sinapinsiemen-laulua sieltä ei enää löydy.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.