null Rooman valtakunnan vaarallisilla vesillä

Ortodoksipappi Aleksandr Men murhattiin vuonna 1990.

Ortodoksipappi Aleksandr Men murhattiin vuonna 1990.

Rooman valtakunnan vaarallisilla vesillä

Aleksandr Men: Apostolit. Suomen Lähetysseura 2009.

Venäläisen ortodoksipapin Aleksandr Menin
teos Ihmisen poika oli erinomainen kirja Jeesuksen elämästä aikalaisten silmin nähtynä.

Jos mahdollista, niin Apostolit pistää vieläkin paremmaksi. Kirjan ainoa miinus on, että se jää kesken. Aleksandr Menin elämä päättyi nimittäin murhaajan kirveeniskuun vuonna 1990. Rikosta ei koskaan selvitetty. Menin kirja loppuu siihen, kun Paavali Korintissa asuessaan valmistelee kirjettään roomalaisille.

Apostolit kuvaa tarkasti ja uskottavasti Jeesuksen ensimmäisten seuraajien vaiheita.

Keskeisimmäksi henkilöksi nousee Paavali, joka ylittää sekä maantieteellisiä, kansallisia että hengellisiä rajoja viedessään sanomaa eteenpäin.

Hänen visionsa on, että evankeliumi on tarkoitettu kaikille, ei vain juutalaisille. Hän puolustaa pakanuudesta kääntyneitä, joille juutalaiskristityt haluavat asettaa tiukkoja sääntöjä.

Lukija suorastaan tuntee kulkevansa Paavalin matkassa Rooman valtakunnan kivetyillä teillä ja vaarallisilla vesillä. Paavalin turhautuminen filosofien Ateenassa ja hämmästys siitä, miten sen sijaan pelureiden, prostituoitujen ja rötöstelijöiden Korintissa sanoma otetaan vastaan, on elävästi kuvattu.

Laaja ja monialainen tietämys yhdistettynä kirjoittajan lahjoihin sekä tieteellinen tieto historiasta, teologiasta ja maantieteestä tekee ortodoksipapin viimeisestä kirjasta lukuelämyksen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.