Rumankauniit kirkot
Mikä Vantaan yhdeksästä modernista kirkosta on kaunein?

Mikä Vantaan yhdeksästä modernista kirkosta on kaunein?

Rumankauniit kirkot

Myönnettävä se on: monet Vantaan moderneista kirkoista ovat vähän vaikeasti lähestyttäviä möhkäleitä, joiden kauneus on enimmäkseen sisäistä. Tällainen on esimerkiksi Myyrmäen kirkko, joka päätyi yhdeksi ehdokkaaksi Helsingin Sanomien Äänestä Suomen rumin kirkko -äänestyksessä.

Ainakin Louhelan asemalta katsottuna Myyrmäen kirkko näyttää rujolta ja vähän virastomaiselta, mutta kirkkosalissa kyllä ymmärtää, mitä kirkon suunnitellut maineikas arkkitehti Juha Leiviskä ajoi takaa.

Kyseenalaista kunniaa kisan voittajana Myyrmäen kirkolle ei Helsingin Sanomien äänestyksessä suotu, vaan voitto meni Konalan kirkolle. Kotimaa-lehden vastaavassa äänestyksessä viisi vuotta sitten ykkössijan nappasi puolestaan Järvenpään kirkko.

Vantaan Lauri haluaa haastaa nyt lukijansa perehtymään kirkkoarkkitehtuuriin. Tutustukaa paikallisiin kirkkoihin sisältä ja ulkoa, kokeilkaa penkkituntumaa, kiertäkää ja ihmetelkää. Mikä onkaan kaunista, mikä rumaa? Kartta ja tietoa Vantaan kirkoista löytyy osoitteesta vantaanseurakunnat.fi/kirkot/kirkot.

Vantaan kauneinta modernia kirkkoa voi nyt äänestää tästä. Äänestys on auki tiistaihin 26.8. asti.

Jaa tämä artikkeli: