null Katupartio Saapas etsii uusia vapaaehtoisia

Uusi vuosi. Saapas-operaation vapaaehtoiset Asta Kahra ja Antti Vanhoja olivat mukana kohtaamassa nuoria uudenvuodenyönä Helsingin Kansalaistorin Suomi 100 -juhlissa.

Uusi vuosi. Saapas-operaation vapaaehtoiset Asta Kahra ja Antti Vanhoja olivat mukana kohtaamassa nuoria uudenvuodenyönä Helsingin Kansalaistorin Suomi 100 -juhlissa.

Ajankohtaista

Katupartio Saapas etsii uusia vapaaehtoisia

Snellulle eli Helsingin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyölle on jo 50 vuoden ajan ollut tärkeää tehdä työtä siellä, missä nuoret muutenkin liikkuvat.

Tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan viettävän Snellun eli Helsingin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyön juuret ovat etsivässä nuorisotyössä. Erityisnuorisotyö nousee vakaumuksesta auttaa niitä, jotka eivät muualta saa apua, ja kohdata nuoret kaihtelematta, avarasti ja kunnioittaen.

Saapas-toiminnan vapaaehtoiset liikkuvat edelleen kohtaamassa nuoria näiden kokoontumispaikoilla viikonloppuisin ja muina nuorten suosimina juhla-aikoina. Ilman sitoutuneita vapaaehtoisia toiminta ei olisi mahdollista.

− Haluan antaa kädet ja jalat sellaiseen, mihin uskon, sanoo nelisen vuotta Saapas-vapaaehtoisena toiminut Antti Vanhoja.

Toinen vapaaehtoinen, viime vuonna mukaan tullut Päivi Leppänen, komppaa:

− Tämä on merkityksellistä tekemistä. Olen tykännyt ihan älyttömästi.

Olemme nuoria varten. Emme tuomitse ketään vaan katsomme, että heillä on hyvä olla siellä, missä ovat.

– Saapas-vapaaehtoinen Päivi Leppänen

Saapas liikkuu pääosin Helsingin keskustassa. Homma on kuulumisten kysymistä, nuorten kanssa juttelua ja tarvittaessa ensiavun antamista.

− Toimintamme ei ole valvovaa. Olemme nuoria varten. Emme tuomitse ketään vaan katsomme, että heillä on hyvä olla siellä, missä ovat, Leppänen jatkaa.

Auttamisen tuoma mielihyvä saa vapaaehtoiset liikkeelle kerran toisensa jälkeen.

– Palkinnon saa nopeasti, kun näkee, että pystyy auttamaan. En ole koskaan miettinyt, viitsisinkö lähteä päivystykseen, Vanhoja kertoo.

Saapas-vapaaehtoisilla on haastateltavien mukaan loistava ryhmähenki.

− Olen tutustunut huikeisiin tyyppeihin. Porukkaa yhdistää se, että halutaan tehdä pyyteetöntä työtä, Vanhoja sanoo.

Hyvältä tuntuu myös se, että vapaaehtoisille annetaan vastuuta ja heihin luotetaan.

Päivi Leppänen ja Antti Vanhoja päivystävät saapaslaisina keskimäärin kerran kuussa. Mukana voi olla omien aikataulujensa mukaan. Päivystys on iltaseitsemästä yli puolen yön, ja yhteisoperaatioissa, kuten vappuna, pidempään.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

"Enemmän saan kuin pystyn antamaan"

Ajankohtaista

Seurakuntien vapaaehtoistyö antaa iloa ja ystäviä.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.