Seurakuntavaaleihin jätettiin 72 ehdokaslistaa
Vantaan yhteisessä kirkkovaltuustossa on 51 paikkaa. Niistä kamppailee 248 ehdokasta.

Vantaan yhteisessä kirkkovaltuustossa on 51 paikkaa. Niistä kamppailee 248 ehdokasta.

Seurakuntavaaleihin jätettiin 72 ehdokaslistaa

Ehdokasasettelun perusteella äänestäjillä on Vantaalla runsaasti valinnanvaraa.

Marraskuussa pidettävissä seurakuntavaaleissa Vantaalla on enemmän ehdokaslistoja ja lähes saman verran ehdokkaita kuin neljä vuotta sitten.

Yhteiseen kirkkovaltuustoon pyrkii nyt 248 ehdokasta, kun viime vaaleissa kirkkovaltuustoon oli 250 ehdokasta. Seurakuntaneuvostoihin ehdokkaita on 291, viime vaaleissa heitä oli 298.

Yhteensä luottamuselimiin on siis 539 ehdokasta, mutta monet pyrkivät sekä yhteiseen kirkkovaltuustoon että oman seurakuntansa seurakuntaneuvostoon. Viime vaaleissa ehdokkaita oli 548 ja kahdeksan vuotta sitten 432.

Alle 30-vuotiaita ehdokkaita oli viime vaaleissa 41. Nyt nuoria on seurakuntaneuvostoihin ehdolla 21 ja valtuustoon 16 eli hieman vähemmän.

Ehdokkaista niukka enemmistö on naisia, etenkin seurakuntaneuvostojen listoilla. Uusia ehdokkaita on runsaasti, neljä viidesosaa ehdokkaista.

Ehdokaslistoja jätettiin Vantaan seitsemän seurakuntaneuvoston vaaleihin 37 ja seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon 35. Listoja on yhteensä 72, kun niitä neljä vuotta sitten oli 56.

Puolueista mukana ovat perinteiseen tapaan Kokoomus ja SDP. Kokoomuksella ja sen listoille lähteneillä sitoutumattomilla on ehdokkaita kuudessa suomenkielisessä seurakunnassa, SDP:llä viidessä seurakunnassa.

Uusista ryhmistä Perussuomalaiset asetti ehdokkaita viidessä Vantaan suomenkielisessä seurakunnassa. Ainoastaan Hämeenkylässä heillä ei ole omaa listaa. Keskustalla on lista Tikkurilan seurakunnassa.

Uudistusmielinen Tulkaa kaikki -liike asetti ehdokkaita kaikissa suomenkielisissä seurakunnissa. Herätysliiketaustaisella Sanasta Elämään -ryhmällä on ehdokkaita viidessä seurakunnassa.

Vantaalla aiemmin eniten ääniä keränneellä Avoin seurakunta -ryhmällä on ehdokkaita neljässä suomenkielisessä seurakunnassa. Hämeenkylän seurakunnassa on Hämeenkylän huominen -niminen paikallinen lista ja Vantaankosken seurakunnassa Sosiaalinen omatunto -ryhmä.

Vantaan ruotsinkielisessä seurakunnassa on kaksi ehdokaslistaa seurakuntaneuvostoon ja yksi lista kirkkovaltuustoon.

Seurakuntavaaleissa on ehdolla yksi kansanedustaja, perussuomalaisten Pietari Jääskeläinen Tikkurilassa. Vantaalaisia kunnallispoliitikkoja, muun muassa kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäseniä, on mukana useita.

Nykyinen kirkkovaltuuston puheenjohtaja, kirkolliskokousedustaja ja Vantaan entinen kaupunginjohtaja Pirjo Ala-Kapee-Hakulinen on ehdolla Rekolassa. Kirkolliskokousedustaja, toimittaja Johanna Korhonen on ehdolla Tikkurilassa. Hakunilassa on ehdolla elokuvaohjaaja ­Jean Bitar.

Suomen Lähetysseuran entinen toiminnanjohtaja Sakari Pinola on ehdolla Vantaankoskella ja radiopastorina tunnettu Jukka Norvanto Korsossa. Tapakouluttaja Kaarina Suonperä pyrkii Hämeenkylän seurakuntaneuvostoon.

Monet nykyisistä luottamushenkilöistä eivät enää hae jatkopaikkaa. Luopujien joukossa on yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Matti Sollamo.


Lista kaikista ehdokkaista: vantaanseurakunnat.fi/seurakuntavaalit
 

Jaa tämä artikkeli: