null Seurakuntavaalien äänestysprosentti laski Helsingissä hieman – joka kymmenes kävi uurnilla

Vaalitoimitsija leimasi vaalikuoren ennakkoäänestyspaikalla Malmintorin kauppakeskuksessa Helsingissä. 

Vaalitoimitsija leimasi vaalikuoren ennakkoäänestyspaikalla Malmintorin kauppakeskuksessa Helsingissä. 

Ajankohtaista

Seurakuntavaalien äänestysprosentti laski Helsingissä hieman – joka kymmenes kävi uurnilla

Äänestämässä kävi alustavien tietojen mukaan kymmenen prosenttia äänioikeutetuista seurakuntien jäsenistä.

Helsingin suomen- ja ruotsinkielisten seurakuntien vaaleissa äänesti alustavien tietojen mukaan yhteensä 27 322 äänioikeutettua. Äänestysprosentti oli siten 10,03. Kaksissa edellisissä vaaleissa vuonna 2018 ja 2014 äänestysprosentti oli 11,3.

Tänä vuonna Helsingissä ennakkoäänestysprosentti oli 5,75 prosenttia. Ennakkoon äänesti 15 665 äänioikeutettua. Se oli 1 749 ääntä vähemmän kuin neljä vuotta sitten, jolloin ennakkoääniä annettiin 17 414 kappaletta.

Seurakuntavaaleissa äänioikeus on kaikilla 16 vuotta täyttäneillä kirkon jäsenillä. Tänä vuonna Helsingissä oli 272 603 äänioikeutettua seurakuntalaista.

Vilkkaimmin äänestettiin Lauttasaaren, Haagan ja Munkkiniemen seurakunnissa. Alustavien tietojen mukaan Lauttasaaren seurakunnassa käytti äänioikeuttaan 14 prosenttia äänioikeutetuista ja Haagan ja Munkkiniemen seurakunnissa 13 prosenttia.

Yhteiseen kirkkovaltuustoon valitaan yhteensä 91 jäsentä, joista suomenkielisistä seurakunnista 81 ja ruotsinkielisistä 10. Lisäksi jokaiselle seurakunnalle valitaan seurakuntaneuvosto. Seurakuntaneuvostoihin valitaan yhteensä 268 jäsentä. Vuoden 2023 alusta Helsingissä on 16 suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä seurakuntaa, kun Mikaelin ja Vartiokylän seurakunnat yhdistyvät Mikaelin seurakunnaksi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.