null Seurakuntavaaleissa äänesti pääkaupunkiseudulla ennakkoon 28 600 ihmistä – äänestysvilkkaus laski hieman edellisvaaleista

Yksi seurakuntavaalien ennakkoäänestyspaikoista oli kauppakeskus Sellossa Espoossa. Hanna Kahelin kävi äänesti ennakkoon, vaalitoimitsijoina toimivat Outi Noponen ja Timo Salo.

Yksi seurakuntavaalien ennakkoäänestyspaikoista oli kauppakeskus Sellossa Espoossa. Hanna Kahelin kävi äänesti ennakkoon, vaalitoimitsijoina toimivat Outi Noponen ja Timo Salo.

Ajankohtaista

Seurakuntavaaleissa äänesti pääkaupunkiseudulla ennakkoon 28 600 ihmistä – äänestysvilkkaus laski hieman edellisvaaleista

Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 20.11. Espoon keskusvaalitoimikunnan puheenjohtaja toivoo näkevänsä silloin jonoa äänestyspaikoilla.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys päättyi lauantaina 12.11. Pääkaupunkiseudulla oli parisataa äänestyspaikkaa, joista vilkkainta oli kauppakeskuksissa. Yhteensä ennakkoäänestyspaikoissa kävi äänestämässä tiistain ja lauantain välillä alustavien tietojen mukaan 28 601 ihmistä.

Äänestysvilkkaus oli hieman matalampaa kuin vuonna 2018, jolloin ennakkoäänestäjiä oli yhteensä 32 640. Vaalien varsinaisena äänestyspäivänä 20.11. on siis vielä kirittävää.

– Vaalipäivänä on viimeinen mahdollisuus äänestää, toivottavasti vaaliuurnille tullaan silloin runsain joukoin. Ei haittaisi, vaikka tulisi vähän jonoakin. Vain äänestämällä voi vaikuttaa asioihin, sanoo Espoon keskusvaalitoimikunnan puheenjohtaja Jouni Turtiainen.

Espoossa annettiin 7 860 seurakuntavaalien ennakkoääntä, Helsingissä 15 590, Kauniaisissa 370 ja Vantaalla 4 781. Koska seurakuntavaaleissa voi äänestää myös muualla kuin kotipaikkakunnalla, muualla maassa pääkaupunkiseudulle annetut äänet eivät ole vielä tiedossa. Pääkaupunkiseudun kokonaisluvuissa näkyy vastaavasti vielä muiden paikkakuntien seurakuntavaaleissa annettuja ääniä.

Varsinaisena vaalipäivänä 20.11. äänestys tapahtuu oman seurakunnan äänestyspaikassa, joka on yleensä kirkossa. Äänioikeus on kaikilla seurakuntien 16 vuotta täyttäneillä jäsenillä. Vaaleista löytyy lisätietoa valtakunnallisilta sivuilta seurakuntavaalit.fi sekä Espoon, Helsingin, Vantaan ja Kauniaisten suomalaisen seurakunnan sivuilta.

Ehdokkaiden mietteitä voi verrata omiinsa vaalikoneen avulla.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.