Seurakuntien verkkosivualustan päivitys kadotti tapahtumatiedot – ongelma koskee suurinta osaa Suomen seurakunnista

Seurakuntien verkkosivualustan päivitys kadotti tapahtumatiedot – ongelma koskee suurinta osaa Suomen seurakunnista

Korjausta odotellessa Espoon ja Vantaan seurakuntien menoja voi etsiä Kirkko ja kaupungin näköislehdestä. Ongelman pitäisi korjaantua vielä tänään.

Useimpien evankelis-luterilaisten seurakuntien yhteisesti käyttämälle verkkosivualustalle Lukkarille tehtiin keskiviikkona päivitys, jonka jälkeen ilmeni ongelmia. Niiden vuoksi seurakuntien verkkosivuilta on muun muassa hävinnyt suurin osa tapahtumatiedoista.

Esimerkiksi Espoon seurakuntien sivuilta löytyi vielä maanantaina tiedot yli 2 000 tapahtumasta. Perjantaiaamuna tapahtumia näkyi vain 88. Myöskään sivuston virkatodistuslomake ei toimi ja uutisartikkelit ovat kadonneet.

Sama ongelma koskee Vantaan seurakuntien verkkosivuja. Vaikka Helsingillä on oma järjestelmänsä, esimerkiksi Töölöllä on myös omat sivut Lukkarin kautta. Valtakunnallisesti Lukkarissa on nyt mukana 185 seurakuntataloutta, minkä lisäksi monia sivustoja on rakenteilla.

– Kuten suurissa päivityksissä usein käy, uuteen versioon on jäänyt useita korjattavia asioita. Ne korjataan mahdollisimman pian. Kehitystyöstä vastaava yhteistyökumppanimme tekee työtä, jotta poistetut tapahtumat saataisiin nostettua takaisin sivustoille mahdollisimman pian. Näin sivuston käyttö voisi jatkua normaalisti, verkkopalvelutuottaja Aku Sonninen kirkon viestinnästä kertoo.

Sonnisen mukaan tavoitteena on saada tapahtumat näkyviin vielä tänään perjantaina.

– Tiedotamme seurakunnille ja järjestelmän käyttäjille normaaleja tukikanavia pitkin, kun tilanne alkaa selvitä.

Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakuntien tuoreimmat tapahtumatiedot löytyvät Kirkko ja kaupungin näköislehdestä ja koteihin jaetuista lehdistä.

Jaa tämä artikkeli:

Kommentoi