null Sininauhasäätiö ja Helsingin Diakonissalaitos avaavat Sturenkadulle tilapäismajoituksen asunnottomille nuorille

Helsingissä on noin 400 alle 25-vuotiasta asunnotonta.

Helsingissä on noin 400 alle 25-vuotiasta asunnotonta.

Ajankohtaista

Sininauhasäätiö ja Helsingin Diakonissalaitos avaavat Sturenkadulle tilapäismajoituksen asunnottomille nuorille

Asuntoa vailla olevien nuorten vointi on monin tavoin huonontunut kuluneen vuoden aikana. Majoituspaikassa he voivat levätä ja peseytyä. 

Sininauhasäätiö ja Helsingin Diakonissalaitos avaavat asunnottomille nuorille tarkoitetun tilapäismajoituksen Helsingin Sturenkadulle torstaina 1. huhtikuuta. Kyseessä on hostelli, jonka Diakonissalaitos vuokraa pahimman koronatilanteen ajaksi, ainakin kesäkuun loppuun saakka. Kumppanina toiminnassa on Sininauhasäätiön nuorten kohtaamis- ja tukipiste Nuoli. Se siirtää toimintaansa tilapäismajoitukseen siten, että majoitus on auki joka päivä klo 21–15. Jos pääkaupunkiseudun liikkumisrajoitukset astuvat voimaan, toiminta laajennetaan ympärivuorokautiseksi.

– Meillä on huoli asunnottomista nuorista, joilla ei ole mitään paikkaa mennä, jos ulkona liikkumista rajoitetaan, sanoo nuorten kohtaamis- ja tukipiste Nuolen projektipäällikkö Päivi Malmivaara.

Huoneisiin voi majoittua tilapäisesti myös pariskuntia.

Nuolen työntekijät ovat nähneet, kuinka asunnottomien nuorten tilanne on heikentynyt yli vuoden kestäneiden koronarajoitusten aikana. Nuoret ovat aiempaa huonokuntoisempia, likaisempia ja nälkäisempiä ja voivat henkisesti huonommin.

Sturenkadun tilapäismajoitus tarjoaa asunnottomille nuorille paikan oleiluun, lepäämiseen, syömiseen ja peseytymiseen pandemian ja mahdollisten liikkumisrajoitusten ajaksi. Nuoret majoitetaan kahden hengen huoneisiin. Huoneisiin voi majoittua tilapäisesti myös pariskuntia.

Tilapäismajoitus on avoinna kaikille asunnottomille nuorille kuntarajoista riippumatta. Pääkaupunkiseudulla on alle 25-vuotiaita asunnottomia noin 400.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.