null Skeittauksen SM-kilpailut kokoavat lajin huiput Vantaan Myyrmäkeen – kisaan osallistuvan Robin Ruohosen mukaan skeittikilpailuille ominaista on lämminhenkinen tunnelma

Robin Ruohosen mukaan Myyrmäen skeittipuisto on yksi parhaista skeittipaikoista pääkaupunkiseudulla.

Robin Ruohosen mukaan Myyrmäen skeittipuisto on yksi parhaista skeittipaikoista pääkaupunkiseudulla.

Hyvä elämä

Skeittauksen SM-kilpailut kokoavat lajin huiput Vantaan Myyrmäkeen – kisaan osallistuvan Robin Ruohosen mukaan skeittikilpailuille ominaista on lämminhenkinen tunnelma

Myyrmäessä kisataan streetin suomenmestaruudesta tulevana viikonloppuna 21.-22. heinäkuuta.

Vantaalaiselle Robin Ruohoselle tulevien kisojen tapahtumapaikka on tuttu: Myyrmäen skeittipuisto on hänen lähiparkkinsa.

Streetin avoimessa sarjassa kilpaileva Ruohonen on skeitannut lähes koko elämänsä ajan.

– 4- tai 5-vuotiaana sain ensimmäisen, Spidermanin kuvalla varustetun skeittilaudan Prismasta. Isoveli harrasti skeittausta, joten halusin itsekin kokeilla. Se jäi harrastukseksi ja elämäntyyliksi: hauskuuden takia tätä tehdään.

Kilpailuissa Ruohonen käy aina, kun tilaisuus tarjoutuu ja siihen löytyy itselle sopiva hetki. Hänen mukaansa skeittikilpailuissa on lämmin tunnelma.

– Ihmiset ovat innoissaan toisten onnistumisista ja tukevat toisiaan. Siellä tapaa uusia tyyppejä ja joskus tulee kokeiltua ihan uusia temppujakin.

Skeittauksen SM-kilpailukiertue jakautuu tänä vuonna neljään kaupunkiin. Kilpailun aikaisemmissa osuuksissa on kisattu Tampereella ja Kuopiossa, ja tulevana viikonloppuna kisataan Vantaan Myyrmäen lisäksi Helsingin Kontulassa.

SM-kilpailut kattavat kaksi lajia: streetin ja parkin. Streetissä olosuhteet imitoivat lajin nimen mukaisesti katua: on kulmikkaita muotoja, esimerkiksi kaiteita. Parkissa ympäristö koostuu kaarevammista muodoista, kuten erilaisista pooleista eli altaista. Myyrmäessä ratkaistaan streetin suomenmestaruus, Kontulassa parkin.

Kilpailuja järjestää Suomen Rullalautaliitto. Tapahtumat ovat avoimia ja ilmaisia yleisölle.

Ruohosen mukaan SM-kilpailut ovat Helsingissä pidettävän Helride-tapahtuman ohella Suomen suurimpia skeittitapahtumia.

– Yksinkertaistettuna kisan formaatti on sellainen, että kaikki skeittaavat vuorollaan tietyn ajan, ja katsotaan, kuka tekee parhaimmat, kovimmat ja siisteimmät temput yhdessä linjassa.

Kilpaileminen jännittää Ruohosta aina.

– Kisatilanteeseen on vaikeaa varautua: jotain temppua voi tehdä miljoona kertaa, mutta siinä hetkessä se ei välttämättä onnistukaan. Tämän viikonlopun kilpailussa on mukavaa se, että on kolme minuutin pituista vuoroa, joista paras jää voimaan. Kun saa ensimmäisen jännitysminuutin alta pois, niin loppu on tosi siistiä.

Robin Ruohoselle skeittaus on ollut harrastus ja elämäntyyli lapsesta saakka.

Robin Ruohoselle skeittaus on ollut harrastus ja elämäntyyli lapsesta saakka.

Ruohonen käy skeittaamassa yleensä noin 3–4 kertaa viikossa. Hänen mukaansa lajissa on parasta ulkona oleminen, kavereiden kanssa harrastaminen ja onnistumisen fiilikset.

– Joskus on saattanut mennä viikkoja tai jopa vuosi opetellessa jotain uutta temppua. Kun siinä vihdoin onnistuu, tulee hyvä fiilis.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

”Tästä tulee huippuhieno”, lupaa Myyrmäen kirkon peruskorjauksen projektipäällikkö Juha Paukkeri, jonka moni tuntee myös kanttorina 

Ajankohtaista

Myyrmäen kirkon peruskorjaus pääsi viimein kunnolla alkuun huhtikuun alussa. Projekti on monin tavoin haastava.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.