null Strategiansa päivittävä Vantaan seurakunnat haluaa olla rohkeasti armon asialla

Tapahtumakoordinaattori Heikki Heikurinen jakoi pipareita seurakuntien tempauksessa lentoasemalla joulukuun alussa. Kuva: Marianna Siitonen

Tapahtumakoordinaattori Heikki Heikurinen jakoi pipareita seurakuntien tempauksessa lentoasemalla joulukuun alussa. Kuva: Marianna Siitonen

Ajankohtaista

Strategiansa päivittävä Vantaan seurakunnat haluaa olla rohkeasti armon asialla

Vantaan seurakunnat muotoili uuden mission ja vision. Armolla tarkoitetaan sekä Jumalan armoa että ihmisten välistä armoa.

Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto päätti 7.12. kokouksessaan esittää valtuustolle vuoteen 2020 ulottuvaa strategiaa, joka vahvistaa seurakuntien ulospäin suuntautuvaa työotetta.

Uuden strategiaehdotuksen mukaan Vantaan seurakunnat on yhteisö, jonka tehtävä eli missio on olla "Rohkeasti armon asialla". Seurakuntien visio on olla "Kaikkia ihmisiä kohtaava sekä työssään uudistuva kirkko Vantaalla".

Armon välittäminen sanoin ja teoin on strategian mukaan tärkeintä, mitä seurakunnat voivat tässä vaativassa maailmassa tehdä. Armo tarkoittaa sekä Jumalan pelastavaa armoa että ihmisten välistä armoa.
 

Armon välittäminen sanoin ja teoin on strategian mukaan tärkeintä, mitä seurakunnat voivat tässä vaativassa maailmassa tehdä."
 

Kaikkien ihmisten kohtaaminen ei tietenkään ole mahdollista yhdelle työntekijälle, mutta kirkon sanoma on maailmanlaajuinen eikä sulje ketään pois. Kirkko Vantaalla haluaa pitää rohkeasti yhteyttä myös niihin seurakuntalaisiin ja ihmisiin, jotka ovat etäällä seurakunnan perinteisestä toiminnasta.

Tehtävää ja visiota pyritään toteuttamaan yhteisillä linjauksilla, joita on seitsemän.

Niiden mukaisesti seurakunnat tukevat arjen kristillisyyttä ja uskoa Kristukseen, ottavat huomioon erilaisten ihmisten tarpeet ja odotukset, toimivat hyvän tekemisen kanavana, tukevat hengellistä elämää myös median kautta, toimivat siellä, missä ihmiset ovat, antavat seurakuntalaisille tilaa tuoda kykynsä käyttöön ja ovat yhteisö, jossa kulttuurien moninaisuus saa näkyä.

Strategia on laadittu nykyisen strategian pohjalle ja monia sen tavoitteita jo toteutetaan. Laadinnassa on käytetty hyväksi tutkimustietoa ja kysytty niin työntekijöiden kuin luottamushenkilöiden näkemyksiä. Yhteinen kirkkoneuvosto esittää yksimielisesti valtuustolle sen hyväksymistä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.