null Taivaan tähden: Hyvällä tuulella

Taivaan tähden: Hyvällä tuulella

Pyhä Henki on tyhjentäjä. Hän tyhjentää minut oletuksista, käsityksistä ja ennakkoluuloista.

Jumalassa on kolme persoonaa, opettaa kirkko. Isän työnä on uuden luominen ja Pojan työnä yhteyden rakentaminen, mutta kameleontein on Pyhä Henki, helluntain hyvä tuuli.

Pyhä Henki on empaattinen. Hän rohkaisee pelkuria, kannustaa empijää, opettaa tietämätöntä ja lohduttaa surevaa. Hän sytyttää rakkauden liekin.

Pyhä Henki on muunnelmien mestari. Hän tarjoaa jokaiselle sitä, mitä tämä on vailla juuri siinä, missä on. Kun nauruherätyksessä mieli liikahtaa, purskahtaa helluntain hyvän tuulen koskettamasta nauru. Siellä missä Pyhän Hengen merkkinä on kielilläpuhuminen, helluntain hyvä tuuli saa puhumaan kielillä. Körttiseuroissa hän pidentää Siionin virsien säkeiden välit ja saa lestadiolaisseuroissa liikutukset kuulostamaan samalta Hangosta Petsamoon.

Pyhä Henki on odottamaton. Sietämättömällä helppoudella hän raikastaa ilman piittaamatta kulttuurien eroista, poliittisesta puolueesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, köyhyydestä tai rikkaudesta. Hänen virttään veisataan helluntain sijaan jo pääsiäisenä: Kuka tuskaani hiljaa koskettaa? Mistä riitaamme hymy leviää?

Pyhä Henki on tyhjentäjä. Hän vetää maton tietämiseni alta ja näyttää, miten hullua on puhua siitä, mitä sanat eivät tavoita. Hän tyhjentää minut oletuksista, käsityksistä ja ennakkoluuloista. Hän tyhjentää minut jopa uskosta ja luottamuksesta voidakseen itse kantaa minua tuulensa keveydellä.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: