null Taivaan tähden: Jumalan lapsen passi

Hengellisyys

Taivaan tähden: Jumalan lapsen passi

Jumala on rakkaus, ja niin meidänkin pitäisi olla.

Olen lähdössä ulkomaille. Liput tilattu ja silleen. Paitsi että en löydä passiani. Ihminen ilman papereita on paperiton. Tuomittu ties mihin. Varsinkaan Yhdysvaltoihin et matkusta ilman passia.

No, löysin passin tiiviin etsimisen jälkeen. En vain ollut älynnyt etsiä sitä keittiön yhdestä hyllystä. Passini muuten menee vanhaksi syyskuussa. Pitää siis hankkia uusi.

Passi, ajokortti, Kela-kortti ja muut henkilöllisyyden todistajat ovat tärkeitä. Minä olen olemassa. Minulla on siitä paperit. Suomalainen. Helsinkiläinen. Sosiaaliturvattu.

Vaikka passini ei sitä kerro, olen kaksoiskansalainen. Satun olemaan myös taivaan kansalainen. Siis Suomessa.

Milläs sen todistaa? Asia ei ole mitenkään teoreettinen. Maassamme on tuhansia pakolaisia, jotka ovat täällä omaksuneet kristillisen uskon. Ja todistusta tästä heille uudesta henkilöllisyydestä tivataan nyt oikeusistuimissa.

Niinpä. Millä todistat olevasi taivaan kansalainen? Millä minä itse taivaan kansalaisuuteni todistaisin? Ei ole passia esittää.

Jumalan lapsen passi ei ole paperi tai dokumentti. Evankelista Johannes kirjoittaa, että taivaan kansalaisen tunnus on pohjimmaltaan rakkaus. ”Tämän käskyn minä annan teille, että rakastakaa toisianne.”

Siinä ei kysytä uskontunnustuksien perään. Siinä kysytään elämän perään. Jumala on rakkaus, ja niin meidänkin pitäisi olla. Hanki oikea passi. Nopeasti.

Kirkon kalenterissa sunnuntain 29.4. aihe on Taivaan kansalaisena maailmassa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Taivaan tähden: Sitten kun -elämää

Hengellisyys

Ikuisen elämän salaisuus on suuri mutta ristiriitainen. Kuoleman majesteetin edessä kristityn koti-ikävä hyytyy.