Taivaan tähden: Korpitie

Taivaan tähden: Korpitie

Joulun lapsi yhdistää ne, jotka ovat joutuneet kauaksi toisistaan.

Olen katsonut yksin ikkunasta ulos pimeään iltaan, ja olen katsonut pimeältä kadulta sisään ikkunaan, jossa palaa kodikkaasti valo. Eronneena tiedän, miten viiltävää on, kun rakas perhe jakautuu kahtia. Miten monin kerroin viiltävämpää täytyy olla niillä, joiden rakkaan perheen sota on ajanut maailman eri kolkkiin.

Yhteen tulemisten juhlina tuska on erityisen suuri sillä, joka valmistautuu siihen yksin, ilman yhteen tulemisen iloa.

Eroperheissä pahimpia ovat viikoittaiset tahoilleen lähtemisen hetket, sulkeutuvan oven ääni, tyhjien huoneiden seinistä valuva autius. Pakolaisten perheissä raskainta on, kun ei edes tiedä, missä rakkaat ovat, selvisivätkö perille, nähdäänkö koskaan enää.

Kiitos sinulle, profeetta Malakia, että tuot meille Herralta tämän ihanan sanan: Joulun lapsi yhdistää sen, mikä on eronnut. Hän kääntää isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet isien puoleen. Hän lohduttaa äitien raastetut sydämet ja sulkee siipiensä suojaan lapset, jotka uneksivat siitä, että kaikki olisivat taas kotona.

Kristillisen perinteen mukaan teemme Johannes Kastajan tavoin maailman vapauttajalle tietä. Mutta ei se oikeasti niin mene. Meistä ei ole tietä tekemään. Joulun lapsi tekee sen itse. Hän yhdistää orvot ja itkevät ja kaikki, jotka ovat joutuneet kauas toisistaan. Hän valmistaa myötätunnolle tien kylmän todellisuutemme korpeen ja päästää meidät pahasta.

17.12. on kolmas adventtisunnuntai.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi