null Taivaan tähden: Tartuta minut

Hengellisyys

Taivaan tähden: Tartuta minut

Terveys panee luulemaan liikoja. Sairaus paljastaa rajat.

Vakavan sairauden tullen hätäinen alkaa rukoilla. Hänen on vaikea suostua elämän arvaamattomuuteen ja luonnon kiertokulun vääjäämättömään lakiin. Elämästä luopuminen on vaikeaa monelle sellaisellekin, joka uskoo kuoleman jälkeen kaiken olevan paremmin.

Jeesuksen jumalallisuuden vakuudeksi evankeliumit kertovat hänen parantaneen lukuisia sairaita ja herättäneen muutamia jopa kuolleista. Kertomukset ovat toivon ja pyhän voiman kuvia.

En vähättele sairaan epätoivoa, mutta ihmettelen, miksi Jeesuksen mukaan terveet eivät tarvitse parantajaa vaan sairaat. Terveys kun saattaa olla sairauden tapaan suuri taakka.

Sairaus opettaa mittasuhteita, terveys tekee ylimieliseksi. Sairaus paljastaa rajat, terveys panee luulemaan liikoja. Kun en ole vielä herännyt kuolevaisuuteeni, luulen päivieni jatkuvan tasaisena nauhana loputtomiin. Minulla on varaa arvostella toisen turvarakennelmia tai torjua toisen auttava käsi.

Jos Jeesus vielä näinäkin päivinä parantaa, toivon, että hän parantaisi minut terveydestäni, kaikesta tästä sietämättömästä kyvykkyydestäni ja turtumisestani tyhjänpäiväiseltä tuntuvaan rutiiniin. Minulle tekisi hyvää tulla sairaaksi, niin sairaaksi, että ohijuoksuni pysähtyisi ja alkaisin tarvita Jumalaa ja muita.

Mitä paremmin selviän yksin, sitä onnettomammin jään läheisyyttä ja rakkautta vaille. Vahvaan ei ole tarttunut avuttomuuden siunattu tauti.


Kirkon kalenterissa sunnuntain 3.9. aihe on: Jeesus, parantajamme

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Taivaan tähden: Rakasta vastaantulijaasi

Hengellisyys

Kun Jeesus puhui "lähimmäisistä", hän ei puhunut perheenjäsenistä. Osuvampi käännös olisi "vastaantulija".


Taivaan tähden: Minä itse

Hengellisyys

Taivaan tähden: Rakastajan syli

Hengellisyys

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.