null Taivaan tähden: Vapaa ja onnellinen

Hengellisyys

Taivaan tähden: Vapaa ja onnellinen

Kristinuskossa elämän tarkoitus on vapaus.

Voit myös kuunnella tekstin:

-:- / -:-
Mikä on elämän tarkoitus? Sitä pohti esimerkiksi jo Sokrates 2 400 vuotta sitten. Hän oli sitä mieltä, että elämän tarkoitus on onnellisuus ja instrumentit sen saavuttamiseksi ovat erilaiset hyveet.

Tarkoitusta etsitään myös meidän päivinämme. Yksi aikamme legendaarisimmista elokuvista sai siitä nimensä: Monty Python – Elämän tarkoitus (1983). Lopussa kysymykseen vastataan:

”No, se ei ole mitään kovin erikoista. Hmm, yritä olla kiva ihmisille, varo syömästä rasvaa, lue hyvä kirja silloin tällöin, kävele hieman ja yritä elää rauhassa ja sopusoinnussa yhdessä kaikkien uskontojen ja kansojen edusta­jien kanssa.”

Ensi sunnuntai kertoo kristinuskon näkemyksen. Elämän tarkoitus on vapaus. Se on vapautta synnin kahleista. Sen lisäksi se on vapautta toisten ihmisten mielipiteistä ja perinteisistä säännöistä.

Teema on ajankohtainen kirkollemme sen etsiessä tietään keskellä aikamme uskonnollista murrosta. Vastakkain ovat nimenomaan perinnäissäännöt ja uusi aika, joka haastaa menneitä uskomuksia.

Moni aikamme uskovista on hämmennyksissään uuden aikakauden uusien ilmiöiden edessä. Mitä pitää ajatella uudesta avioliittolaista? Onko Raamattu menettämässä merkitystään nykykirkossa?

Ei hätää. Uskomisen kohde ja ydin on yhä sama kuin ennenkin. Ja sen sanoittaa hyvin apostoli Paavali käsitellessään kysymystä vapaudesta ensi sunnuntain tekstissä:

”Ainoa tärkeä on rakkautena vaikuttava usko.”

Sunnuntain 13.10. teema on kristityn vapaus.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee
Taivaan tähden: Hyvän portaat

Hengellisyys

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.