null Tapiolan taidetapahtuma juhlistaa 70-vuotiasta puutarhakaupunkia

Tapiolan yö -tapahtuman teoksia heijastetaan muun muassa Tapiolan kirkon julkisivulle. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Aarno Ruusuvuori ja se valmistui vuonna 1965.

Tapiolan yö -tapahtuman teoksia heijastetaan muun muassa Tapiolan kirkon julkisivulle. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Aarno Ruusuvuori ja se valmistui vuonna 1965.

Ajankohtaista

Tapiolan taidetapahtuma juhlistaa 70-vuotiasta puutarhakaupunkia

Tapiolan yö -tapahtumassa on mahdollisuus kokea ääni- ja valoteoksia sekä videoteoksia ja animaatioita.  

Tapiolan keskustassa on nähtävillä sunnuntaihin 7.1. saakka valo- ja äänitaidetapahtuma Tapiolan yö, joka juhlistaa Tapiolan puutarhakaupunginosan 70-vuotisjuhlavuotta.  Tapahtuman järjestää Espoon kaupunki, ja siihen osallistuu yhdeksän taiteilijaa. 

Tapiolan kirkon julkisivun seinältä löytyy kaksi näyttelyn teosta: Tero Juutin Tapiola Games sekä Pihla Lemmetyisen Circle Caementum.

Tapiolan arkkitehtuuri- ja maisemasuunnittelu alkoi 1950-luvulla. Keskeisenä elementtinä kulki vuoropuhelu luonnon ja alueella elävän ihmisen kanssa. Lopputuloksena syntyi aikaansa edellä oleva kokonaisteos, Tapiolan puutarhakaupunki.

Aarno Ruusuvuoren suunnittelema Tapiolan kirkko on yksi Tapiolan keskustan 1900-luvun modernia arkkitehtuuria edustavista asemakaavalla suojelluista rakennuksista. Tapiolan kirkko valmistui 1965, ja sitä laajennettiin 1992. Koska kirkon tonttia ympäröivät korkeat valkoiset tornitalot, joiden kanssa kirkkorakennuksen on vaikea kilpailla, oli arkkitehdin näkemyksenä tehdä rakennuksesta tumma varjo mäntymetsikköön.

Tapiolan yö -tapahtuman takana on Tapahtumien yhteisöllinen Espoo -kehitysohjelma, ja sen tuotannosta vastaa Kaupunkitapahtumat Espoo.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Espoon Tuomiokirkkopuistoon nousee näyttävä valoteos

Hyvä elämä

Espoonjoen sillan äärellä voi reilun kahden viikon ajan katsella pienimuotoista valopuistoa.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.