null Tässä on pääkaupunkiseudun kaunein kastepuu!

Lähikuva äänestyksen voittajasta, Korson kastepuusta.

Lähikuva äänestyksen voittajasta, Korson kastepuusta.

Tässä on pääkaupunkiseudun kaunein kastepuu!

1700 lukijaa äänesti Kirkko ja kaupungin äänestyksessä. Ja kolme kauneinta kastepuuta ovat...

1. Korson kastepuussa viehättävät vihreän eri sävyt

Korson kirkon kastepuun nimesi kauneimmaksi 510 lukijaa ‒ se on äänestyksen voittaja! Kirkon etuosassa sijaitseva puu on täynnä virkattuja, vihreän eri sävyissä himmeästi hohtavia lehtiä. Puuhun kiinnitetään kunkin sunnuntain messussa edellisellä viikolla kastettujen lasten nimet. Palmusunnuntaina käyttöön otettu kastepuu on seurakuntalaisten, Vantaan Lionsien naisklubi Komeettojen ja Korson Marttojen yhteistyön tulosta.

2. Olarissa kastepuu kasvaa uusia oksia

Toisen sijan saavuttanut Olarin seurakunnan Kastettujen puu sai äänestyksessä kaikkiaan 283 lukijaa puolelleen. Jaakko Niemelän ja Helena Hietasen toteuttama "Te olette oksat" -teos otettiin käyttöön viime vuoden marraskuussa. Lattiasta kattoon ulottuva vaikuttava, valkoinen puu versoo ja kasvaa jatkuvasti, sillä jokainen uusi kastettava pienokainen saa puuhun oman oksansa.

Olarin kastepuussa nimet kirjoitetaan puun oksiin.

Olarin kastepuussa nimet kirjoitetaan puun oksiin.

3. Soukan kappelin kastepuu on kyyhkyjen koti

Kolmanneksi 268 äänellä tullut puu on seurakunnan lastenohjaaja ja keraamikko Katriina Vilkmanin suunnittelema ja seppämestari Jouko Niemisen toteuttama. Sen valkean, harmaan ja kuparin värimaailma näkyvät muuallakin kappelissa. Kastepuun lehvästöön kiinnitetään paperiposliinisia kyyhkysiä. Lintusia on puussa jo yli 200 ja niiden muovailuun ovat osallistuneet myös seurakuntalaiset.
 

Soukan kastepuu.

Soukan kastepuu.

Äänestäneiden kesken arvottiin kaksi Linnanmäen ranneketta. Onnetar suosi Marita Majanderia, onnea voittajalle!

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: