null Teatteriohjaajat Arto Myllärinen ja Jouni Laine saivat Kirkon kulttuuripalkinnon

Ohjaajat Arto Myllärinen (vasemmalla) ja Jouni Laine.

Ohjaajat Arto Myllärinen (vasemmalla) ja Jouni Laine.

Ajankohtaista

Teatteriohjaajat Arto Myllärinen ja Jouni Laine saivat Kirkon kulttuuripalkinnon

Kirkon kulttuuripalkinnon 2016 saivat Arto Myllärinen ja Jouni Laine. Kumpikin on tehnyt mittavan työn kirkkodraaman hyväksi.

Kirkon kulttuuripalkinto 2016 on myönnetty kahdelle teatteriohjaajalle Arto Mylläriselle ja Jouni Laineelle. Palkinnon perustelujen mukaan sekä Myllärinen että Laine ovat tehneet viime vuosikymmeninä suuren työn suomalaisen kirkkodraaman hyväksi. Kumpikin palkittu on pohjakoulutukseltaan kirkon nuorisotyönohjaaja.

Arkkipiispa Kari Mäkinen jakoi palkinnon 24. tammikuuta Helsingissä. Palkinto on arvoltaan 6000 euroa. Vuoden 2016 palkinto jaettiin Myllärisen ja Laineen kesken puoliksi.

Myllärinen on kiertänyt Suomea vuosien ajan ohjaajana ja käsikirjoittajana. Hän on ohjannut lukuisia juhlanäytelmiä, musikaaleja ja kirkkodraamoja ja kannustanut seurakuntalaisia draaman pariin. Seurakuntien lisäksi Myllärinen on vaikuttanut laajasti muun muassa oppilaitoksissa ja hengellisissä liikkeissä.

Jouni Laine on toiminut Hyvinkään seurakunnassa kirkkoteatterityön pioneerina ja kehittäjänä vuodesta 2000. Kirkkovuotta on hänen ohjauksessaan toteutettu draaman keinoin. Joulu- ja pääsiäisnäytelmät ovat täyttäneet kirkon vuosi toisensa jälkeen. Laine on myös kirkollisen kesäteatterin uranuurtaja.

Kulttuuripalkinnon saajasta päätti työryhmä, jonka jäseniä ovat ohjelmistosuunnittelija Antti Alanen, professori emerita Liisi Huhtala, toimintakeskuksen johtaja Anna-Mari Kaskinen, kirjailija Antti Nylén ja toimittaja Pekka Heikkilä.

Aiempina vuosina palkinnon ovat saaneet muun muassa gospelmuusikko Jaakko Löytty, Ulla-Lena Lundberg teoksellaan Jää sekä Kauneimmat joululaulut -tapahtuma. Kirkon kulttuuripalkintoa on jaettu vuodesta 1992 lähtien.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kirkon mediasäätiö jakoi 145 000 euroa tuotantotukia

Ajankohtaista

Tukea saivat muun muassa Jean Michel Roux’n dokumenttielokuva Suomalainen enkeli ja Juha-Pekka Tanskasen tv-dokumentti Barcelona tai kuolema.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.