null Teemu Laajasalo valittiin Helsingin seurakuntayhtymän johtoon

Kuva: Kirkon kuvapankki/Marko.fi

Kuva: Kirkon kuvapankki/Marko.fi

Ajankohtaista

Teemu Laajasalo valittiin Helsingin seurakuntayhtymän johtoon

Laajasalo on ensimmäinen kirkkoherra, joka on noussut seurakuntayhtymän johtajaksi.

Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo valittiin 8.12. koko Helsingin seurakuntayhtymän johtajaksi. Valinta vaatii enää tuomiokapitulin myöntämän sivutoimiluvan.

– Haluaisin välttää tempoilemista ja suurien sanojen sijasta keskittyä keskikokoisiin tekoihin. Näin isossa organisaatiossa juuri keskikokoisilla teoilla on huikea muutosvoima, Laajasalo sanoi seurakuntayhtymän tiedotteessa.

–  Tärkeää on se, että ihmisillä olisi hyvä ja kiva olla töissä. Ja kaikkein tärkeintä on muistaa, että tätä työtä tehdään siksi, että Hyvän Jumalan lupaukset kuuluisivat tässä kaupungissa.

Laajasalo on ensimmäinen kirkkoherra, joka on noussut seurakuntayhtymän johtajaksi.

– Kirkkoherran valinta yhtymänjohtajaksi on perusteltua tilanteessa, jossa seurakunnat ovat voimakkaan toimintakulttuurin muutoksen keskellä. Näin seurakuntien ääni yhtymän johdossa vahvistuu, sanoo kirkkoneuvoston puheenjohtaja, kirkkoherra Juha Rintamäki.

Laajasalon uraan mahtuu muun muassa tutkijan töitä, Agricolaliikkeen vetovastuuta sekä televisio- ja radiotöitä. Hän on väitellyt tohtoriksi kasvatustieteistä.

Johtaja valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Väistyvä yhtymänjohtaja on yhteisen seurakuntatyön johtaja Pentti Miettinen.

Juttua on päivitetty 12.12. kello 13.35.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Vetoomukset auttoivat: Helsingin seurakuntayhtymän johtajan valmisteluun otettiin aikalisä

Ajankohtaista

Helsingin seurakuntayhtymä valitsee uuden johtajan, koska nykyinen johtaja Teemu Laajasalo valittiin piispaksi.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.