null Yli sata pyytää Teemu Laajasaloa piispaksi

Teemu Laajasalo on Kallion kirkkoherra ja Helsingin seurakuntayhtymän johtaja. Kuva: Kirkon kuvapankki/Marko.fi

Teemu Laajasalo on Kallion kirkkoherra ja Helsingin seurakuntayhtymän johtaja. Kuva: Kirkon kuvapankki/Marko.fi

Ajankohtaista

Yli sata pyytää Teemu Laajasaloa piispaksi

Teemu Laajasalon tueksi avattiin perjantaina 20.1. Facebookissa kannattajasivusto. Sivustolla on nimilista, jossa heti aamulla oli 101 nimeä. Allekirjoittaneet toivovat, että Kallion kirkkoherra ja Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Teemu Laajasalo lähtisi ehdokkaaksi ja valittaisiin Helsingin piispaksi.

Nimilistalla on näkyviä kirkollisia vaikuttajia. Helsingin kirkkoherroista mukana ovat Paavalin kirkkoherra Kari Kanala, Pitäjänmäen kirkkoherra Arto Antturi, Vartiokylän kirkkoherra Jukka Pakarinen, Vuosaaren kirkkoherra Jussi Mäkelä ja Roihuvuoren kirkkoherra Timo-Pekka Kaskinen. Vantaalta mukana on Korson kirkkoherra Pirkko Yrjölä, Hämeenkylän kirkkoherra Jukka Nevala ja Vantaan seurakuntien yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Pirjo Ala-Kapee Hakulinen. Tuomasyhteisön toiminnanjohtaja Pirjo Kantala ilmoittautuu Laajasalon tukijaksi, samoin professori Heikki Hiilamo ja Radio Dein toimitusjohtaja Kirsi Rostamo.

Hankkeen yhteyshenkilönä ja yhtenä aktiivisista listan kokoajista on Vantaan seurakuntien kärkihankekoordinaattori, kirkolliskokousedustaja ja Kallion seurakuntaneuvoston jäsen Katri Korolainen.

– Kampanja lähti siitä, että Teemu Laajasalo kertoi viime viikon perjantaina Kotimaa24:ssä harkitsevansa ehdokkuutta. Nyt haluttaisiin mukaan mahdollisimman laaja kysyjäjoukko. Teemu on minusta piispakandidaatti, jota juuri Helsingin hiippakunnassa tarvitaan: teologisesti taitava, ihmisille lämmin, yhdistäjä ja viestijä. Hän osaa puhutella kirkosta jo etäämmällä olevia ja tuoda Jeesusta aidosti esille, olematta nolo. Hän on saanut johtajana valtavasti aikaan. Tätä olen saanut seurata Kalliosta tosi läheltä, Korolainen perustelee.

Korolainen korostaa, että listan takana on monta aktiivista tukijaa ja siinä on jo nyt väkeä parikymppisestä eläkeläiseen.

Helsingin hiippakunnan piispanvaalin ensimmäinen kierros käydään elokuussa, uusi piispa vihitään virkaansa 12.11. Piispa Irja Askola on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle syksyllä 2017.

Ehdokasasettelu alkaa virallisesti 15.3. ja päättyy 15.5. Ehdokkaan voi asettaa valitsijayhdistys, jonka muodostaa vähintään 30 vaalissa äänioikeutettua henkilöä. Ehdokkaan tulee olla Suomen evankelis-luterilaisen kirkon vihitty pappi.

Käytännössä ehdokkaiden etsintä on jo menossa. Helsingin yliopiston sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa on jo ehtinyt kertoa lähtevänsä mukaan piispanvaaliin ja myös hänellä on laaja kannatus.


Edit klo 12:12: Juttuun lisätty Jussi Mäkelä, Timo-Pekka Kaskinen, Jukka Nevala.

Facebookin kannattajasivusto täällä

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Teemu Laajasalo: Jumala haluaa ihmisille hyvää

Ajankohtaista

Kirkon äänen pitää olla vapauttavan ilosanoman ääni ja sovinnon rakentaminen on ydinosaamistamme, sanoo Helsingin piispaehdokas, kirkkoherra Teemu Laajasalo.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.