null Testasimme: Miten kumppania voi etsiä kännykällä?

Kuva: Bristlr

Kuva: Bristlr

Testasimme: Miten kumppania voi etsiä kännykällä?

Deittisovellukset ovat tehokas tapa etsiä muita yksineläviä. Valomerkki kokeili viittä erilaista.

Varsinkin jos ikä alkaa kolmosella tai vielä suuremmalla numerolla, kumppanin etsintä voi tuntua hankalalta. Missä sitä edes tapaa uusia ihmisiä, kun päivät kuluvat työpaikan, lähikaupan ja harrastusten välillä suhatessa? Asia saattaa mutkistua entisestään, jos kuvioon kuuluu myös lapsia.

Onneksi avuksi ovat tulleet erilaiset mobiilisovellukset, joiden avulla voi etsiä sitä oikeaa samalla kun istuu pyjamahousut jalassa kotisohvalla.

Tinder – se tunnetuin

Kuva: Tinder

Täällä tuntuvat olevan kaikki – papit ja putkimiehet, vapaat ja salasuhdetta etsivät varatut, polyamoriset, yksinhuoltajat, julkkikset ja tavikset, turistit ja juuri paikkakunnalle muuttaneet.

Kuvat ovat suuressa roolissa, mutta ensivilkaisulla näet myös etunimen, iän ja ehkä työpaikan tai koulutustiedonkin, jos henkilö haluaa ne paljastaa. Moni on kirjoittanut itsestään lyhyen esittelytekstin. Tinder hyödyntää myös sijaintitietoa, jotta voit etsiä seuraa juuri tietyltä alueelta – ekstraa maksamalla voit sijoittaa itsesi myös vaikka Pariisiin, jos sen tarjonta kiinnostaa.

Sovellus näyttää yhteiset FB-kaverit ja kaverinkaverit, sekä sen, jos olette tykänneet samoista sivuista Facebookissa. Jos henkilö ei kiinnosta, painetaan ruksia, kiinnostavat saavat sydämen. Supertykkäys-napilla voit ilmaista olevasi todella kiinnostunut, ja tämä henkilö saa myös tietää kiinnostuksestasi heti. Jos joku, josta olet kiinnostunut, tykkää sinusta, teistä tulee "match", ja mahdollisuus viestittelyyn avautuu.

Bumble – nainen tekee aloitteen

Kuva: Bumble

Mehiläistematiikalla leikittelevä Bumble muistuttaa Tinderiä. Kuvat ovat vieläkin suuremmassa roolissa, esittelytekstit ovat harvinaisempia. Bumble kertoo henkilöiden nimen, iän ja sijainnin, mahdollisesti myös työpaikan ja oppilaitoksen, jos ne on asetettu julkiseksi. Jos tulee match, keskustelu pitää aloittaa vuorokauden sisällä ja sen voi tehdä ainoastaan nainen. Käyttäjiä näyttää olevan vähän, lähiseudun tarjonta on selattu nopeasti läpi.

Zoosk – kaikki maksaa

Tässä sovelluksessa raha puhuu – jos sitä vaan haluaisi käyttää. Jopa omien viestien lukeminen on mahdotonta ilmaiseksi ja profiileja selatessa väliin tulee mainoksia ei-jäsenille. Zoosk kertoo, kuka on katsonut profiilisiasi ja lähettänyt viestin. Ei-jäsenille näkyvät käyttäjänimet, iät ja sijainnit, jäsenet näkevät enemmänkin profiileista. Sovellus ehdottaa kertomaan muun muassa siitä, millaista kumppania etsii ja millaiset olisivat unelmatfeffit.

OkCupid – vapaata viestittelyä

Kuva: Zoosk

Oletko aamuihminen? Haluatko lapsia? Sovellus kysyy paljon ja tarjoaa niiden perusteella parhaita mahdollisia matcheja. Näyttää käyttäjänimet, iän ja sijainnin. Perustuu enemmän tekstiin, mahdollisuus kirjoittaa itsestään pitkästikin. Ehdottaa esimerkiksi kuvailemaan tyypillistä perjantai-iltaa.

Kysyy myös paljon perustietoja, uskontoa, vartalotyyppiä, kielitaitoa, koulutusta… Voit saada ja antaa tykkäyksiä, mutta jos haluat tietää, kuka profiilistasi tykkää, siitä pitää maksaa. Toisin kuin monissa muissa sovelluksissa, tässä kuka tahansa voi lähettää sinulle viestin. Ennen kuin huomaatkaan, on postilaatikkoosi tullut lemmekäs viesti Saudi-Arabiasta tai yhteydenotto vähäpukeiselta mieheltä, joka tarjoutuu "orjaksesi".

Bristlr – vain parrakkaita miehiä

Deittisovellus parrakkaille miehille ja ihmisille, jotka ovat heistä kiinnostuneita. Täällä näyttävät olevan erityisesti hipsterit ja hevarit. Partamiehet näyttävät luottavan karvoihinsa, joidenkin kuvissa ei oikein muuta näykään kuin naamakarvoitus. Ilmoittaa nimet, iät ja sijainnit, esittelytekstit harvinaisempia. Matchin tullessa avautuu mahdollisuus keskustella. Selkeä, hieman hassutteleva sovellus tekstejä myöten.

Jaa tämä artikkeli: