null Tikkurilan kirkon uusia tuoleja testattiin pubissa – ”Tässä voisi istua pidempäänkin”

Tommi Arekarin mukaan tuolissa istui tukevasti. Hänen mielestään oli seurakunnalta hyvä idea koekäyttää tuolia pubissa.

Tommi Arekarin mukaan tuolissa istui tukevasti. Hänen mielestään oli seurakunnalta hyvä idea koekäyttää tuolia pubissa.

Ajankohtaista

Tikkurilan kirkon uusia tuoleja testattiin pubissa – ”Tässä voisi istua pidempäänkin”

Uuteen kirkkoon mahdollisesti tuleva tuolimalli on ollut testikierroksella Tikkurilassa. Pubin jälkeen se lähti elokuvateatteriin.

Vantaalaisen Pub Hertaksen ravintolapäällikkö Jarkko Miettinen on nähnyt urallaan erikoisempiakin juttuja kuin Tikkurilan uuteen kirkkoon mahdollisesti tulevan tuolin testauttamisen pubissa.

– Kun seurakunta asiaa kysyi, ensin vähän hämmästelin. Sitten ajattelin, että mikä ettei. Penkki se on siinä missä muutkin. Ilman muuta sitä saa testauttaa meidän asiakkailla, Miettinen sanoo.

Hän lisää, että Tikkurilan seurakunta on jo useana vuonna piilottanut pääsiäisen aikaan pääsiäsmunia pubiin. Munat löytäneille asiakkaille on annettu pieni palkinto. Tälläkin kertaa tuolin testaajat saavat halutessaan joko alkoholittoman juoman tai pikkusuolaista.

– Hyvä se on, että riittää huumorintajua eikä olla niin jäykkiä, Miettinen kiittelee.

Loistava jakkara. Takareiden kohdalta juuri sen verran kupera, että siinä istuu hyvin. - Jarkko Miettinen

Hän kävi itsekin testaamassa tuolin.

– Loistava jakkara. Takareiden kohdalta juuri sen verran kupera, että siinä istuu hyvin. Menee asteikolla ykkösestä kymmeneen ihan kärkeen niistä kirkonpenkeistä, joissa olen istunut. Tämä on erilainen, Miettinen sanoo.

Hyvänä tuolia pitää myös pubin asiakas Tommi Arekari.

– Tämä on toimiva ja käytännöllinen, voisi istua pidempäänkin.

Milloin viimeksi olet istunut kirkonpenkissä?

– Sanotaan niin, että viime aikoina turhankin usein, kun on ollut hautajaisia. Vaikka oli kesällä iloisetkin juhlat, pojan rippijuhlat Malmin kirkossa.

Arekarin mielestä kirkon perinteiset pitkät penkit ovat usein hankalia istua. Oma tuoli, joka antaa tukea reisille, ja jossa on sopivan oloinen selkänoja, on parempi.

– On hyvä idea seurakunnalta testata tuoleja etukäteen ja kysyä ihmisten mielipiteitä vähän erilaisissa paikoissa. Annetaan mahdollisuus vaikuttaa, Arekari sanoo.

Testissä oleva tulo oli kuusipuuta. Lopullinen tuoli, jos siihen päädytään, on saarnipuuta.

Testissä oleva tulo oli kuusipuuta. Lopullinen tuoli, jos siihen päädytään, on saarnipuuta.

Illan aikana tuolia testasi 20 pubin asiakasta. Suurin osa piti tuolia mukava istua, viisi ei. Kuten Miettinen ja Arekari moni muukin testaaja arvioi polvitaipeen sijoittumisen ja selän tuen olevan tuolissa hyvä. Ulkonäköä toisaalta kehuttiin, toisaalta pidettiin vaatimattomana. Joku toivoi perinteistä kirkonpenkkiä, toinen pehmustetta.

Tänään torstaina penkki matkaa elokuvateatteri Bio Grandiin, jossa sitä voi kokeilla kahdessa näytöksessä. Aiemmin tuoli oli kuukauden verran koeistuttavana Dixin Vantaa-infossa, jossa kirkkohanketta muutenkin esiteltiin. Lisäksi tuoli on ollut esillä seurakuntien väistötilassa Vernissakadulla muun muassa sunnuntain messun yhteydessä.

Nyt koekäytössä oleva tuoli ei vielä varmuudella ole se, joka parhaillaan rakenteilla olevaan Tikkurilan kirkkoon tulee. Varteenotettava mahdollisuus se on. Tuoli on materiaaliltaan vaaleaa ja oksatonta eurooppalaista saarnia. Jos tämä tuoli kirkkoon valitaan, sinne otetaan myös verhoiltuja tuoleja ja käsinojallisia, korkeampia tuoleja.

– Käsinojat voivat olla tarpeen esimerkiksi iäkkäämmille ihmisille, ravintolapäällikkö Jarkko Miettinen arvioi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.