Timo Soini: Kirkossa saarnattava evankeliumia eikä ilmastonmuutosta
Timo Soini Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön kokouksessa viime heinäkuussa. Kuva: OSCE Parliamentary Assembly

Timo Soini Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön kokouksessa viime heinäkuussa. Kuva: OSCE Parliamentary Assembly

Timo Soini: Kirkossa saarnattava evankeliumia eikä ilmastonmuutosta

Perussuomalaisten puheenjohtaja osallistui Kallion kirkossa tilaisuuteen, jossa keskusteltiin saarnaamisesta ja puhumisen taidosta.

Perussuomalaisten vieroksuman "punavihreän kuplan" sydänmailla sijaitseva Kallion kirkko veti  kiinnostuneita kuulijoita tiistai-iltana, kun ulkoministeri Timo Soini, piispa Eero Huovinen ja näyttelijä Miitta Sorvali keskustelivat saarnaamisen tematiikasta.

Soini muistetaan usein sutkautuksista, joista monet ovat peräisin Raamatusta. Soini totesikin, että sutkaukset ovat hänelle ominta itseään.

Soini kertoo sutkauksien syntyvän usein saunassa, jossa istuskellessaan hän pyörittelee sanoja mielessään.

”Joskus välähtää. Sutkauksien miettiminen on samalla rentoutumista. Jos haluaa jotain ihmisille sanoa, niin tärkeintä on, että viesti menee perille. Kun sanoo jotakin mielenkiintoista, on kaksi mahdollisuutta – viesti menee perille tai uskottavuus kärsii. Kumpikin on minulle käynyt.”

Soinin mielestä puhetilanteessa saisi aina jännittää, koska silloin tulee latausta.

”Ihan aina ei jännitä, eikä silloin mene niin hyvin. Ihminen, joka on tullut sinua kuuntelemaan, haluaa kuulla hyvän puheen. Hyvän ja huonon puheen välinen ero on pienestä kiinni. Se on siitä kiinni, uskooko kuulija, mitä puhuja puhuu.”

Kristuskin puhui suoraan

Soinin mielestä kirkossa pitää olla evankeliumia. Mitään muuta ei pidä saarnata.

”En halua kuulla kirkkoon tullessani ilmastonmuutoksista tai muista. Pitää saarnata kunnolla, ilman sievistelyä. Niinhän se Kristuskin puhui – suoraan. Joku ymmärsi ja joku ei."

Soini kirjoittaa puheitaan hyvin harvoin.

"Muutama viiva vaan ja annan tulla – prosessoin puhetta."

”Olen hyvin yksinkertainen ihminen, ja haluan ensin tiivistää oman ajatteluni ja sitten kertoa sen muille. Raamattu on kirjojen kirja ja sitä pitäisi lukea, vaikkei ymmärtäisikään.”
 

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: