Tuure Hurme -haulla löytyi 42 hakutulosta.

1. Laita lapsi keskittymään tähän hetkeen ilman älylaitteita – mindfulness-puuhavinkit perheen pienemmille

Näinä päivinä älylaitteille on erinomaista käyttöä, mutta lapsille on hyvä kehitellä myös muuta. Nämä Ruutuvapaata-kirjasta poimitut ideat edistävät rauhoittumista ja läsnäoloa.

23.04.2020

2. Kirkko ja kaupunki -median verkkokävijämäärässä hurjaa kasvua tänä vuonna

Kasvua selittänevät ainakin koronavirus ja ihmisten hakukonekäyttäytyminen.

16.04.2020

3. Erämaa nimeltä Uusimaa – eristetty maakunta oli keskiajalla hämäläisten metsästysmaata

Suljetulla Uudellamaallla pysyy nyt visusti 1,7 miljoonaa ihmistä, mutta keskiajalla siellä ei pysynyt juuri kukaan.

14.04.2020

4. Katulehdellä meni viime vuonna paremmin kuin koskaan – kokeilimme Ison Numeron myyntiä

Katulehti Iso Numero on päätoiminen tulonlähde 45 myyjälle ja tärkeä vaihtoehto kerjäämiselle.

24.03.2020

5. Siinä se soi, mutta miksi? Kirkonkello on kristinuskon mahtava mediaväline, jolla on nyt uusia suunnitelmia

Kansalainen ihmetteli internetissä, että miksi ihmeessä kirkonkellojen pitää häiriköidä sunnuntaisin. Toinen vastasi: ”Oletko koskaan kuullut kristinuskosta?”

24.02.2020

6. Hiiriä tutkiva körtti, rakkauden parantava voima ja kaksi Teemua – nämä olivat suosituimmat juttumme 2019

Lukijoita kiinnostivat myös reissuvinkit maata pitkin, suomalainen köyhyys ja raiskauksen uhrin oikeusturva.

31.12.2019

7. ”Ruuhkan seasta tuli käsi, joka ojensi minulle nenäliinan” – kymmenen tositarinaa hyvyydestä

Pyysimme lukijoita kertomaan yllättäviä hyviä tekoja, joita he ovat arjessa kohdanneet. Tässä niistä muutama.

28.10.2019

8. ”Olen suojassa ja turvassa maskin alla” – Kymmenet tuhannet suomalaiset nukkuvat laitteen kanssa, joka voi muuttaa elämän

Moni uniapneasta kärsivä nukkuu hengitysteihin ilmaa puhaltavan CPAP-laitteen kanssa. Suhde suhisevaan koneeseen voi muodostua läheiseksi. Viisi uniapneetikkoa kertoo uskollisesta unikaveristaan.

21.10.2019

9. Sammalpossut viihtyvät kotonasi eivätkä tuhoudu millään – nyt niitä suurennetaan 3D-printterillä koristeeksi takanreunalle

Karhukainen, hellittelynimeltään sammalpossu, on hämmentävä eliö, joka kurkottaa kohti ikuisuutta. Niitä tutkitaan myös Suomessa.

04.09.2019

10. Tee testi: Tunnetko Raamatun oudot äidit?

Kuka oli Raamatun tehokas yrittäjänainen? Kuka hylkäsi poikansa pelastaakseen tämän hengen, ja kuka vertasikaan itseään kanaemoon?

07.05.2019

11. Leipäjonoista ja Aku Hirviniemestä vanhojentansseihin ja konservatiivioikeistoon – Nämä olivat suosituimmat juttumme 2018

Suurta kiinnostusta herätti myös piispa Teemu Laajasalon luottokortin käyttö sekä maailman ensimmäinen arkkipiispanvaalikone.

02.01.2019

12. Testaa, oletko raamatullinen ruokaguru!

Ruoka on läsnä monessa Raamatun kertomuksessa. Tämä tietovisa kertoo, kuinka hyvin tunnet raamatullisen ruokakulttuurin.

08.10.2018

13. Kirkko ja kaupunki tukee somekampanjalla hävikkiruokakaupan joukkorahoitusta

Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa avataan 20.9. kauppakeskus REDiin Helsingin Kalasatamaan.

06.09.2018

14. Testaa, millainen kesälomailija olet!

Tee mitä teet, kunhan rentoudut. Tee testi ja ota talteen sinulle sopivat kesämenot.

14.06.2018

15. Miten rakkautenne alkoi? Kerro, miten löysit puolisosi!

Löytyikö rakkaus netistä, kaupan kassalta, tansseista tai lentokoneesta? Joskus se iskee kuin salama kirkkaalta taivaalta, joskus se vaatii pidemmän kypsyttelyn. Kirkko ja kaupunki kerää tarinoita siitä, miten ja missä rakkauden voi löytää.

02.03.2018

16. Äänestä lempikirkkoasi pääkaupunkiseudulla ja voita torkkutyyny!

Nyt on aika kehua omaa lempikirkkoa. Kirkko ja kaupunki kartoittaa, mihin pk-seudun kirkkoihin asukkailla on kaikkein lämpimimmät välit.

26.01.2018

17. Ateistinen tekstintutkija Vesa Heikkinen lukee Raamattua Twitterissä

Tekstiveteraani kirjoitti Kirkko ja kaupungille pienesseet jeesustelusta, taivastelusta ja jumaloinnista.

25.01.2018

18. Kirkko ja kaupunki julkaisi maailman ensimmäisen arkkipiispanvaalikoneen

Vaalikoneella voit kokeilla, kuka viidestä ehdokkaasta olisi sinun arvojasi vastaava Suomen kirkon arkkipiispa.

04.01.2018