Tuure Hurme -haulla löytyi 33 hakutulosta.

1. Sammalpossut viihtyvät kotonasi eivätkä tuhoudu millään – nyt niitä suurennetaan 3D-printterillä koristeeksi takanreunalle

Karhukainen, hellittelynimeltään sammalpossu, on hämmentävä eliö, joka kurkottaa kohti ikuisuutta. Niitä tutkitaan myös Suomessa.

04.09.2019

2. Tee testi: Tunnetko Raamatun oudot äidit?

Kuka oli Raamatun tehokas yrittäjänainen? Kuka hylkäsi poikansa pelastaakseen tämän hengen, ja kuka vertasikaan itseään kanaemoon?

07.05.2019

3. Leipäjonoista ja Aku Hirviniemestä vanhojentansseihin ja konservatiivioikeistoon – Nämä olivat suosituimmat juttumme 2018

Suurta kiinnostusta herätti myös piispa Teemu Laajasalon luottokortin käyttö sekä maailman ensimmäinen arkkipiispanvaalikone.

02.01.2019

4. Testaa, oletko raamatullinen ruokaguru!

Ruoka on läsnä monessa Raamatun kertomuksessa. Tämä tietovisa kertoo, kuinka hyvin tunnet raamatullisen ruokakulttuurin.

08.10.2018

5. Kirkko ja kaupunki tukee somekampanjalla hävikkiruokakaupan joukkorahoitusta

Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa avataan 20.9. kauppakeskus REDiin Helsingin Kalasatamaan.

06.09.2018

6. Testaa, millainen kesälomailija olet!

Tee mitä teet, kunhan rentoudut. Tee testi ja ota talteen sinulle sopivat kesämenot.

14.06.2018

7. Miten rakkautenne alkoi? Kerro, miten löysit puolisosi!

Löytyikö rakkaus netistä, kaupan kassalta, tansseista tai lentokoneesta? Joskus se iskee kuin salama kirkkaalta taivaalta, joskus se vaatii pidemmän kypsyttelyn. Kirkko ja kaupunki kerää tarinoita siitä, miten ja missä rakkauden voi löytää.

02.03.2018

8. Äänestä lempikirkkoasi pääkaupunkiseudulla ja voita torkkutyyny!

Nyt on aika kehua omaa lempikirkkoa. Kirkko ja kaupunki kartoittaa, mihin pk-seudun kirkkoihin asukkailla on kaikkein lämpimimmät välit.

26.01.2018

9. Ateistinen tekstintutkija Vesa Heikkinen lukee Raamattua Twitterissä

Tekstiveteraani kirjoitti Kirkko ja kaupungille pienesseet jeesustelusta, taivastelusta ja jumaloinnista.

25.01.2018

10. Kirkko ja kaupunki julkaisi maailman ensimmäisen arkkipiispanvaalikoneen

Vaalikoneella voit kokeilla, kuka viidestä ehdokkaasta olisi sinun arvojasi vastaava Suomen kirkon arkkipiispa.

04.01.2018

11. Nämä ovat viisi katsotuinta Kirkko ja kaupungin videota vuonna 2017

Kiitosvideo piispa Irja Askolalle oli ylivoimaisesti suosituin video.

29.12.2017

12. Taikasieniä, häähumua ja miten selvitä, kun pahin tapahtuu – nämä olivat suosituimmat juttumme 2017

Kiinnostavia aiheita olivat myös muun muassa piispa Irja Askola, neitsyyslupaukset ja juttu huumeidenkäyttäjistä Helsingissä.

29.12.2017

13. Testaa, mikä joulukuvaelman hahmo olet!

Oletko itämaan tietäjä, sinnikäs Maria, jalat maassa oleva Joosef vai kenties säkenöivä enkeli? Vai oletko lähempänä ulkona viihtyviä paimenia tai märehtivää lammasta?

11.12.2017

14. Kerro muistosi koulun joulukuvaelmasta ja voita kylpytakki!

Oliko koulun tai päiväkodin joulukuvaelma elämäsi tähtihetki vai jouduitko tyytymään lampaan rooliin? Olivatpa muistosi iloisia tai traumaattisia, pitkiä tai lyhyitä, haluamme kuulla ne!

30.11.2017

15. Kolme kovaa pelivinkkiä historian hämäristä

Luo Euroopan menneisyys uusiksi, johda luostaria ja kosi prinsessaa. Monet kiinnostavat lautapelit ammentavat historiasta.

21.11.2017

16. Tuomiokapitulista hiippakuntadekaaniin – testaa, avautuuko sinulle kirkon hölynpöly!

Kirkon sanasto ja hallintohimmeli herättävät toisinaan hilpeyttä. Tunnetko nämä kirkon kinkkiset termit?

22.09.2017

17. Ihmehörhö lähtee bongaamaan ohuita paikkoja

Kaisa Kariranta metsästää ihmeitä Kreikassa ja pitää matkastaan videopäiväkirjaa Kirkko ja kaupungille.

14.09.2017

18. Esikoululaiset saavat Helsingissä seurakunnalta pelilahjan – postilaatikko kolahtaa syys-lokakuussa

Kultainen sulka -lautapeli herätti viime vuonna sosiaalisessa mediassa kohun. Peliin on lisätty tänä vuonna uusi saatekirje.

16.08.2017

19. Faija päätyi museoon – näinkin voi vanhalle valokuvalle käydä

Helsingin kaupunginmuseon aulassa pikkupoika tuntuu poraavan minua katseellaan suoraan sieluun. Olenko nähnyt hänet jossain? Jaa, ei, voiko olla… helkutti, on se! Seinällähän on 8-vuotias isäni.

15.08.2017