Tuure Hurme -haulla löytyi 54 hakutulosta.

1. Kosmista arpapeliä, valtavaa ikävää, rajatonta lohdutusta – tältä näytti koronavuosi Kirkko ja kaupungin silmin

Vuosi sitten mikroskooppisen pieni vitsaus alkoi määrätä elämän tahdin. Miltä maailma näytti uskontojournalistisen paikallismedian näkökulmasta?

15.03.2021

2. Kirkko ja kaupungin verkkomediassa jumalatonta kasvua vuonna 2020

Pääkaupunkiseudun seurakuntien julkaiseman median käyttö jatkoi tasaista nousuaan koronavuonna.

08.02.2021

3. Testaa, mikä tunnettu joululauluhahmo olet!

Ylistätkö kuin enkeli vai hipsutteletko tontun tapaan? Onko sinulla kuusen piikit? Ehkä olet uskollinen varpunen tai joulupöydän sika? Ikonisiin joululaulujen hahmoihin perustuva testi kertoo, mikä niistä on sinun sielunkumppanisi.

02.12.2020

4. Hiljaiset kirjat ammentavat tarinan voimasta – tekstittömissä lastenkirjoissa seikkailevat muun muassa kaipaava kala ja taikapuikot

Sanattomat kuvakirjat eivät välitä kielitaidosta tai kielirajoista, eivätkä aina aikuisestakaan. Lapsi tulkitsee kirjaa suoraan kuvan kautta.

13.11.2020

5. ”Kuolleiden podcast” pureutuu Malmin hautausmaan mysteereihin ja mullassa makaavien elämäntarinoihin

Uudessa podcast-sarjassa hautausmaapappi ja kirjailija Kai Sadinmaa johdattaa hautausmaan hiljaisten jättiläisten ja unohtuneiden sankarien pariin.

22.10.2020

6. ”Saisipa nyt ison lasillisen kylmää viinaa!” huusi mummo – lukijat kertovat kommelluksista kirkollisissa juhlissa

Kysyimme lukijoilta hauskoja tapauksia, joita on sattunut kirkoissa tai kirkollisen juhlan yhteydessä. Ja lukijathan kertoivat.

09.10.2020

7. Sinun puolestasi annettu – tällaista on luterilaisessa messussa, jossa Jumalan armo kuuluu kaikille

Käykö kukaan enää messussa ja miksi? ”Messu on kuin ruokailua sielulleni”, sanoo Natalia Karjalainen Länsimäen kirkolla. ”Tarkoitus on mennä yhdessä jatkoille pizzeriaan”, kertoo Ville Kuusjärvi Verkosto-yhteisössä.

07.10.2020

8. ”Kas, sieltähän saapuu itse piru!” – Lukijat kertovat lasten touhuja ja tokaisuja kirkollisissa juhlissa

Kirkko ja kaupunki kysyi lukijoilta hauskoja sattumuksia ja kommelluksia, joita on sattunut kirkoissa tai kirkollisissa juhlatilaisuuksissa.

25.09.2020

9. Kirkko ja kaupunki julkaisi iltarukouksia arpovan koneen – ota talteen itsellesi sopiva!

Iltarukousgeneraattori koostuu Kirkko ja kaupungin lukijoiden lähettämistä iltarukouksista. Ehkä sinullakin on sopiva rukous, joka voidaan lisätä valikoimaan?

07.07.2020

10. PastoriPike konsertoi kirkossa Vantaalla – kesällä kirkot ovat pullollaan musiikkia, poimimme kolme tärppiä pk-seudulle

Koronatilanne ei saanut selätettyä kaikkia kesäisiä musiikkitapahtumia kirkoissa, vaan niitä järjestetään rajoitukset huomioiden.

01.07.2020

11. Espoolaisella hautausmaalla on erikoinen ongelma: miten säilyttää 10 000 haudoilla olevaa muistoesinettä remontin aikana?

Espoon seurakunnista vedotaan omaisiin ja hautapaikan haltijoihin, jotta he hakisivat muistoesineensä väliaikaissäilytykseen.

29.06.2020

12. Tule meille hommiin! K&k-media hakee sivaria sorvin ääreen

Kiinnostaako työskentely avarasti hengittävässä mediatoimituksessa Helsingissä? Sorvattavanamme on maailma, erityisesti pääkaupunkiseutu.

29.06.2020

13. Laita lapsi keskittymään tähän hetkeen ilman älylaitteita – mindfulness-puuhavinkit perheen pienemmille

Näinä päivinä älylaitteille on erinomaista käyttöä, mutta lapsille on hyvä kehitellä myös muuta. Nämä Ruutuvapaata-kirjasta poimitut ideat edistävät rauhoittumista ja läsnäoloa.

23.04.2020

14. Kirkko ja kaupunki -median verkkokävijämäärässä hurjaa kasvua tänä vuonna

Kasvua selittänevät ainakin koronavirus ja ihmisten hakukonekäyttäytyminen.

16.04.2020

15. Erämaa nimeltä Uusimaa – eristetty maakunta oli keskiajalla hämäläisten metsästysmaata

Suljetulla Uudellamaallla pysyy nyt visusti 1,7 miljoonaa ihmistä, mutta keskiajalla siellä ei pysynyt juuri kukaan.

14.04.2020

16. Katulehdellä meni viime vuonna paremmin kuin koskaan – kokeilimme Ison Numeron myyntiä

Katulehti Iso Numero on päätoiminen tulonlähde 45 myyjälle ja tärkeä vaihtoehto kerjäämiselle.

24.03.2020

17. Siinä se soi, mutta miksi? Kirkonkello on kristinuskon mahtava mediaväline, jolla on nyt uusia suunnitelmia

Kansalainen ihmetteli internetissä, että miksi ihmeessä kirkonkellojen pitää häiriköidä sunnuntaisin. Toinen vastasi: ”Oletko koskaan kuullut kristinuskosta?”

24.02.2020

18. Hiiriä tutkiva körtti, rakkauden parantava voima ja kaksi Teemua – nämä olivat suosituimmat juttumme 2019

Lukijoita kiinnostivat myös reissuvinkit maata pitkin, suomalainen köyhyys ja raiskauksen uhrin oikeusturva.

31.12.2019

19. ”Ruuhkan seasta tuli käsi, joka ojensi minulle nenäliinan” – kymmenen tositarinaa hyvyydestä

Pyysimme lukijoita kertomaan yllättäviä hyviä tekoja, joita he ovat arjessa kohdanneet. Tässä niistä muutama.

28.10.2019