null Toivo on radiohartauksien toivotuin teema – ja aamuhartaus kuunnelluimpia radio-ohjelmia

Radiohartaudet tulivat maaliskuussa kunnioitettavaan 85 vuoden ikään.

Radiohartaudet tulivat maaliskuussa kunnioitettavaan 85 vuoden ikään.

Ajankohtaista

Toivo on radiohartauksien toivotuin teema – ja aamuhartaus kuunnelluimpia radio-ohjelmia

Käynnissä olevan juhlaviikon aamuhartauksissa kuullaan kuulijoiden suosikkeja ja helmiä arkistoista.

"Se ei ollut hartaus" on palaute, jota radion aamu- ja iltahartauksista toistuvasti tulee. "Hartauden pitäjä puhui itsestään eikä Jumalasta" on myös usein kuultu tuomio.

– Joillakin kuuntelijoilla on hyvin varma käsitys siitä, millainen hartausohjelman pitäisi olla. Mutta siihen, millainen on hyvä hartaus, on yhtä monta vastausta kuin on kuuntelijaakin, sanoo radiohartauksista vastaava toimittaja Hanna Paavilainen Kirkon tiedotuskeskuksesta.

– Hartauden pitäjille on annettu aika vapaat kädet. He ovat ammattilaisia, ja luotamme heihin, Paavilainen lisää.

Itse hän kiinnittää hartauksia kuunnellessaan huomiota siihen, tuntuuko puhuja uskovan siihen, mitä sanoo. Tärkeää on myös se, että puhutaan ihmiseltä ihmiselle, ihan normaalisti ilman saarnanuottia.

– Niin kuin vaikka aamiaispöydässä. Useimmathan kuuntelevat aamuhartauksia juuri keittiössä. Tai sitten autossa, Paavilainen kertoo.

Paavilainen itse kuuntelee hartaudet netin Yle Areenasta, itselleen sopivalla hetkellä. Hän edustaa pientä vähemmistöä, sillä hartauksien nettikuuntelijat voidaan laskea sadoissa. Perinteisesti radion ääressä aamuhartautta seuraa 140 000 kuulijaa ja iltahartautta 90 000–100 000 kuulijaa. Aamuhartaus onkin Paavilaisen mukaan yksi Suomen kuunnelluimpia radio-ohjelmia.

Hartaudet ovat myös Suomen vanhimpia radio-ohjelmia, sillä maaliskuussa tuli kuluneeksi 85 vuotta ensimmäisten radiohartauksien lähettämisestä.

Juhlavuoden kunniaksi tehtiin kysely, millaisia teemoja ja keitä puhujia kuulijat toivoisivat hartauksiin. Toivotuimpia teemoja olivat Paavilaisen mukaan toivo, lohdutus, armo ja siunaus. Puhujista ykkössuosikiksi nousi Helsingin emerituspiispa Eero Huovinen.

– Myös emerituspiispat John Vikström ja Voitto Huotari mainittiin usein. Muita kuulijoiden suosikkeja ovat papit Hilkka Olkinuora ja Matti J. Kuronen, Paavilainen luettelee.

Vikström ja Olkinuora ovatkin parhaillaan vietettävän radiohartauksien juhlaviikon toivepuhujia. Heidän lisäkseen tällä viikolla kuullaan arkistohartauksissa pappi Kai Sadinmaata ja edesmenneitä teologian tohtori Martti Lindqvistiä ja runoilija Anna-Maija Raittilaa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Uutiset ovat sivuroolissa Radio Deissä – tärkeintä on toivo, yhteys ja Jeesus

Ajankohtaista

Kristillisen radioaseman missio kiteytyy kolmeen sanaan. Radio Dein takana on yksi nainen, Kirsi Rostamo.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.