null Nuorten maahanmuuttaneiden turvapaikanhakijoiden tositarinat puhuttelevat Kino Andorrassa

– Ihmiset ovat halunneet jakaa ajatuksensa, ilonsa, huolensa ja tulla kuulluksi omana itsenään, kertoo Elina Mäkilä.

– Ihmiset ovat halunneet jakaa ajatuksensa, ilonsa, huolensa ja tulla kuulluksi omana itsenään, kertoo Elina Mäkilä.

Ajankohtaista

Nuorten maahanmuuttaneiden turvapaikanhakijoiden tositarinat puhuttelevat Kino Andorrassa

Changemaker kutsui turvapaikanhakijoina Suomeen saapuneita nuoria videoimaan oman tarinansa. Lyhytelokuvia voi katsoa Kino Andorrassa 22.11.

Elina Mäkilä, toimit Omin sanoin -projektin koordinaattorina. Mistä on kyse?

– Changemakerin Omin sanoin -hankkeen ideana on ollut kutsua turvapaikanhakijoina Suomeen saapuneita nuoria osallistumaan videopajoihin, saada heidän ääntään kuuluviin sekä rikkoa ihmisten välisiä ennakkoluuloja. Viimeisen puolentoista vuoden aikana ympäri Suomea järjestetyissä videopajoissa on syntynyt lyhytelokuvia, jotka kertovat tarinoita tänne saapuneiden ihmisten arjesta omin sanoin kerrottuina.

Miksi kuvasitte videot?

– Jokaiselle ihmiselle on tärkeää tulla kuulluksi ja nähdyksi. Tänne saapuneiden ihmisten tilanne on ollut vaikea eikä se ole muuttunut helpommaksi pitkän odotuksen jälkeen. Toiset ovat halunneet puhutella suomalaisia ja kertoa elämästään omasta näkökulmastaan, toisille uusien taitojen oppiminen ja tekeminen on ollut myös tärkeää. Joillekin tekemisen prosessi on ollut tapa käsitellä vaikeita asioita.

– Yleisönäytökset ovat vetäneet täysiä saleja. Näytöksissä on tiivistynyt se, että jaamme kaikki samoja inhimillisiä tunteita taustastamme ja tilanteestamme huolimatta.

Missä voin nähdä filmit?

– Lyhytelokuvia katsotaan Omin sanoin -hankkeen lopputapahtumassa, 22.11. Kino Andorrassa. Illan aikana nähdään suurin osa lyhytelokuvista ja tavataan tekijöitä yhteisen juhlan merkeissä. Lyhytelokuvia on yli kaksikymmentä ja niitä voi katsoa myös Omin sanoin -hankkeen sivuilta sekä Changemaker Finland -Facebook-sivuilta.

Mitä muuta illan aikana tapahtuu?

– Illan aikana kuullaan turvapaikanhakijoina saapuneita ja heidän kanssaan ruohonjuuritasolla toimivien yhteisöjen puheenvuoroja. Nautimme myös monikulttuurisesta elävästä musiikista maukkaiden herkkujen ja iloisen tanssin voimin.

Korjaus 16.11. kello 9.45: Ingressiä on muutettu. Korjaus 17.11.: Otsikkoa muokattu.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Startup Refugees auttaa turvapaikanhakijoita työelämään – Vantaalla toimii nyt kaksi pop up -ravintolaa

Hyvä elämä

Tikkurilan seurakunnan nuorisotila muuttui hetkellisesti irakilaista ruokaa tarjoavaksi lounasravintolaksi. Abdullah Jassem uskoo, että ruoka yhdistää ihmisiä.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.