null Tuomas Enbuske tutustuu ”Jeesuksen duunareihin” uudessa podcast-sarjassaan

Tuomas Enbusken podcast-sarjan viimeinen jakso on ruotsinkielinen. Siinä haastateltavana on Helsingin seurakuntien yhteisen seurakuntatyön johtaja Stefan Forsén.

Tuomas Enbusken podcast-sarjan viimeinen jakso on ruotsinkielinen. Siinä haastateltavana on Helsingin seurakuntien yhteisen seurakuntatyön johtaja Stefan Forsén.

Ajankohtaista

Tuomas Enbuske tutustuu ”Jeesuksen duunareihin” uudessa podcast-sarjassaan

Tuomas Enbuske haastattelee muun muassa ruoka-avun työntekijää, perheneuvojaa ja oppilaitospappia.

Millainen on ihminen, joka on päättänyt tehdä työkseen hyvää? Toimittaja Tuomas Enbuske tutustuu uudessa Enbuske ja Jeesuksen duunarit -podcastissa erilaisten kirkon työntekijöiden elämään ja sielunmaisemaan. Helsingin seurakuntayhtymän tuotantoa olevan sarjan ensimmäinen jakso julkaistaan 9. kesäkuuta.

Enbuske tunnustaa, että häntä itseään aiemmin vähän ärsytti, kun joku sanoi kuuluvansa kirkkoon sen takia, että ”kirkko tekee niin paljon hyvää”.

– Mutta jumankekka ev.lut. kirkko tekee hyvää! Jakaa ruokaa, auttaa vankeja ja huumesairaita, perheitä niiden parisuhdeongelmissa ja kaikkea, mistä en tiennytkään. Arvostan, ettei kirkko kysy keneltäkään, mihin avuntarvitsija uskoo. Ihmisiä tulee auttaa uskonnosta ja uskonnottomuudesta huolimatta, Enbuske kertoo Helsingin seurakuntayhtymän tiedotteessa.

Seitsemän jaksoa sisältävässä podcastissa kuullaan muun muassa Helsingin seurakuntayhtymässä työskentelevää entistä vankia ja nykyistä kokemusasiantuntijaa, walk in -terapeuttia ja oppilaitospastoria.

Sunnuntaina 9. kesäkuuta julkaistavassa ensimmäisessä jaksossa vieraana on rippikouluja vetävä Demian Seesjärvi. Enbuske itse kokee erityistä yhteyttä Seesjärveen, sillä he molemmat ovat neuroepätyypillisiä. Lisäksi Seesjärvi on korjannut sukupuoltaan. Jaksossa käsitelläänkin erityisesti toiseuden kokemusta eli sitä, miltä tuntuu olla ihminen, jota helposti pidetään outona.

Podcast-sarjaa voi kuunnella ilmaiseksi esimerkiksi Suplassa, Spotifyssa, Apple Podcasteissa ja YouTubessa.

Enbuske ja Jeesuksen duunarit -podcastin jaksojen julkaisuaikataulu ja vieraat

9.6. Erityisesti nepsy-nuorille eli neurokirjon nuorille suunnattuja rippikouluja vetävä Demian Seesjärvi on itsekin neuroepätyypillinen, joten hänelle toiseuden kokemus ei ole vierasta – kuten ei monelle hänen rippikoulunuorelleenkaan.

16.6. Kokemusasiantuntija Petri Valkoma auttaa nykyään työssään kaikkein syrjäytyneimpiä ihmisiä. Hän itse on aikoinaan istunut vankilassa vaarallisten vankien osastolla, josta hän on vapautunut vuonna 2015. Sen jälkeen Petrin elämä on ottanut täyskäännöksen ja hän on halunnut keskittyä muiden auttamiseen ja hyvän tekemiseen.

23.6. Stadin Safkassa ruoka-apua järjestävä Tiina Haukijärvi keskustelee Enbusken kanssa siitä, mitä helsinkiläisten auttamiseen keskittyvä diakoniatyö käytännössä tarkoittaa.

30.6. Oppilaitospappi Sanna Uusitalo tekee kädet savessa töitä nuorten auttamiseksi. Sanna on nähnyt lähietäisyydeltä, miten helsinkiläisten nuorten ongelmat ovat lisääntyneet ja mitä se käytännössä tarkoittaa. Mitä nuorten ongelmille voi ja pitäisi tehdä?

7.7. Perheneuvoja Katri Käppi pureutuu Enbusken kanssa muun muassa siihen, millaisia ongelmia parisuhteissa nykyään on ja onko tilanteita, joissa hän asiantuntijana saattaa jopa neuvoa paria eroamaan.

14.7. Walk in -terapeutti Hensku Kettusaari työskentelee muun muassa vankien parissa, joilla ei mene kovin hyvin. Tilastojen mukaan peräti 90 prosentilla vangeista on mielenterveysongelmia ja vielä useammalla päihdesairauksia. Miten vankeja voisi hoitaa paremmin ja voisiko siten estää heitä uusimasta rikoksiaan?

21.7. Sarjan viimeinen osa on ruotsinkielinen. Siinä haastattelussa on Helsingin seurakuntien yhteisen seurakuntatyön johtaja Stefan Forsén.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Yhä useampi nuori saattaa ensi vuonna käydä rippikoulun pienryhmässä – Helsingissä kehitetään mallia erityisesti neurokirjon nuorille

Ajankohtaista Hengellisyys

Jos nuorelle on vaikeaa olla isossa ryhmässä tai viettää viikko leirillä, pienryhmäripari voi vahvistaa itsetuntoa ja hälventää ulkopuolisuuden kokemusta.



Kolumni: Näin löydät uskon

Puheenvuorot


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.